11°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

BIOSKOP DVORANE KULTURNOG CENTRA BEOGRADA OTVORIĆE SVOJA VRATA U ČETVRTAK: Ovo je bogat program!

Bioskop Dvorane Kulturnog centra Beograda (DKCB) otvoriće svoja vrata za posetioce od četvrtka, 1. oktobra, u novom obnovljenom izdanju, sa domaćim filmovima Srdana Golubovića i Mladena Ðorđevića, saopštili su iz ove ustanove.

Iako su gotovo svi bioskopi krenuli sa radom od početka septembra, jedino DKCB je ostao zatvoren, jer je za to vreme došlo do manjeg renoviranja, tako što je bioskop dobio novi ulazni blok, a temeljno dubinski je očišćen i dezinfikovan svaki njegov kutak, da bi se publika osećala komotno i bezbedno u eri pandemije.

Direkcija uvodi prvi put i onlajn prodaju ulaznica, koja će omogućiti gledaocima da karte kupe unapred iz svojih domova.

Na repertoaru u četvrtak će biti prikazan dokumentarno-igrani film “Sumrak u bečkom haustoru” Mladena Ðorđevića, od 17 časova, drama “Otac” Srdana Golubovića je od 19.00h, dok je francusko-japanska melodrama “Istina” u 21 čas.

SAZNAJTE I OVO...

VUČIĆ U BEOGRADU NA VODI: Ponosan sam na naše najveće gradilište

ZORAN MIHAJLOVIĆ NA HAPPY TV Pokreće me ljubav...

VUČIĆ: Mandatar u narednih nekoliko dana

BUDITE ODGOVORNI: Bore se sa više od 170 SIMPTOMA posle oporavka! POSTKOVID SINDROM

“Sumrak” je osvojio nagradu Politike za najbolji domaći film i nagradu publike za najbolji evropski film na poslednjem FEST-u 2020.

Zasnovan na romanu protagoniste Darka Markova, film prati obeležavanje 50 godina od dolaska gastarbajtera u Austriju, od uprave grada Beča.

Nova vlast uvodi nove poreze taksistima, i sa tim problemom se suočavaju pisac Markov i dvojica taksista Milenko Radosavljević i Goran Pavlović, a sve njih povezuje vračara Vladica iz istočne Srbije (uloga za Vladicu Milosavljević).

Autor filmova “Made in Serbia” i “Život i smrt porno bande” i u trećem dugometražnom ostvarenju gradi svoj autentičan i unikatan stil na bizarnom i duhovitom nivou.

Već uveliko nagrađivana psihološka socijalna drama “Otac” prema istinitoj priči, rađena je u koprodukciji više zemalja: Srbija, Nemačka, Francuska, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija.

Dvočasovno ostvarenje Srdana Golubovića (Apsolutnih sto, Klopka, Krugovi) osvojilo je nagradu publike i nagradu ekumenskog žirija na festivalu u Berlinu 2020, gde igraju Goran Bogdan, Nada Šargin, Boris Isaković, Nikola Rakočević, Ljubomir Bandović, Jovo Maksić, Milica Janevski.

Priča o čoveku kome sistem oduzima i decu i dostojanstvo zbog siromaštva.

Novi film Golubovića je emotivna i uzbudljiva drama, koja je nedavno osvojila nagradu na festivalu u Kalgariju, Kanadi, i još dve nagrade na festivalu u Puli.

Treći naslov je “Istina” japanskog reditelja Koride Hirokazuija, što je autorov prvi film van rodne zemlje, jer je tamo poznat po projektima - “Kradljivci” i“Niko ne zna”.

Film o odnosu majke i ćerke u osetljivom periodu otvorio je filmski festival u Veneciji 2019, a glavne role tumače Katrin Denev, Žilijet Binoš, Itan Houk i Ludivin Sanjije.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti