3°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: tanjug

MLADI VIRTUOZ U SANU Besplatni koncert Jovana Marinkovića

Mladi pijanista Jovan Marinković imaće danas od 18 časova koncert klasične muzike u u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) u Beogradu.

Na programu ovog 2627. koncerta u SANU nalaze se odabrana remek dela slavnih kompozitora - Johana Sebastijana Baha i Feručo Buzonija (Koralni preludijum g-moll), Ludviga van Betovena (Sonata op. 31br. 3 es-moll), Sergeja Rahmanjinova (Etida slika op.39 br.1 c-moll), Federika Šopena (Etida op.10 br.10, Etida op.10 br.12, Balada op.23 br.1) i Domenika Skarlatija (Sonata K 450 g-moll).

Umetnik Marinković ima svega 20 godina, rođen je u Vranju gde je završio nižu Muzičku školu "Stevan Mokranjac", dok je istoimenu Srednju muzičku školu završio u Beogradu. Trenutno je student druge godine Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Mladi muzičar je već osvajao mnoge nagrade i priznanja: druga nagrada na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije 2019, tri godine zaredom je osvajao prvu nagradu na takmičenju "Stanislav Binički" u Beogradu, prve nagrade na Međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Vranju i na Međunarodnom muzičkom festivalu u Aranđelovcu. Nastupao je u eminentnim umetničkim prostorima - Velikoj sali Kolarčeve zadužbine, sali Studentskog kulturnog centra u prestonici, a sa programom "El Sistema" 2019. godine svirao je u Kombank dvorani.

Ulaz na koncert je slobodan uz primenu svih mera protiv pandemije.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar