11°C

Beograd

Photo: Twitter/Printscreen

Izvor: Blic.rs

MIHAJLO JOVANOVIĆ PORUČUJE: DO KRAJA GODINE U MUP BEZ UPLATNICE

Realizacija usluga koje su u nadležnosti MUP-a do kraja godine trebalo bi da se omogući bez dostavljanja uplatnica, odnosno dokaza o uplati, najavio je danas direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović.

On je na sednici Saveza za eUpravu NALED-a rekao da se na tome radi i da je ideja da se do kraja godine to omogući za usluge MUP-a, a potom i ostale usluge.

"Radimo sa MUP-om intenzivno da se građanima omogući da odu na šalter, a da se ne donosi taj čuveni 'peti primerak', dokaz o generisanju svake uplatnice jer je poziv na broj važan da biste znali da li je neko izvršio uplatu. Integracijskim sistemima sigurno ćemo do kraja godine to omogućiti najpre za usluge MUP-a, a onda i za sve ostale", rekao je Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ...

Evo gde sve i kako možemo da putujemo

PORODIČNI DOM NA METI PLJAČKAŠA: U Babinom Mostu opljačkana kuća Bobana Dančetovića

DRAMATIČNO! SNAŽNO NEVREME POGODILO KOMŠIJE: Grad zabeleo puteve, saobraćaj usporen (VIDEO)

KORONA BUKTI U ŠKOLAMA: Zaraženo više od 1.000 đaka i nastavnika!

On je dodao da će fokus u narednom periodu biti realizacija veoma važnih infrastrukturnih projekata koji će dovesti do bržeg razvoja eUprave u Srbiji.

Među njima je povezivanje lokalnih samouprava na jedinstvenu informacionu-komunikacionu mrežu eUprave i uspostavljanje ePisarnice i eArhive, kako bi se u potpunosti digitalizovao rad javne uprave, odnosno kako bi se omogućili prijem, izrada i čuvanje elektronskih dokumenata.

Jovanović je kazao da će Kancelarija do 2022. godine nastojati da uspostavi novih 300 usluga eUprave ili mUprave, koje će redovno koristiti najmanje milion i po građana i privrednika, čime će se izbeći odlasci na šaltere i podnošenje papirne dokumentacije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti