2°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

SITUACIJA JE ALARMANTNA: U Kuršumliji predviđene visoke novčane kazne za nepoštovanje mera

Prema poslednjim podacima Doma zdravlja Kuršumlija, od 70 testiranih uzoraka, u toj opštini registrovano je još 37 pozitivnih, a Štab za vanredne situacije ocenio je epidemiološku situaciju ozbiljnom i doneo set preporuka za čije nepoštovanje će biti visoke novčane kazne.

NAJVAŽNIJE DANAS

CRNI NIZ SE NASTAVLJA! Danas 7.802 novozaraženih, 61 preminulo

MLADI MAŠINOVOĐA ISKOČIO IZ TERETNOG VOZA U PUNOJ BRZINI: Hitna pomoć na licu mesta

STIGLE RODE: U Boru se porodila trudnica zaražena koronom, urađen carski rez

DOME, SLATKI DOME: Novak ponovo uzeo reket u ruke, krenuo u POHOD! (FOTO)

OTKLONJENE SVE DILEME: Evo KO I KADA MOŽE DA RADI od sutra posle 17h

Kako je saopšteno nakon današje sednice Štaba, preporučuje se građanima koji su pozitivni na virus korona i kojima je izrečena mera samoizolacije da ispoštuju te mere u trajanju od 14 dana, kao i članovima porodica osoba koje su pozitivne da bez obzira što nemaju simptome bolesti, poštuju mere samoizolacije u trajanju od 14 dana računajući od dana potvrđivanja pozitivnog testa člana porodice.

Za one koji ne budu poštovali te preporučene mere predviđene su visoke novčane kazne i krivična odgovornost za nepoštovanje obavezne samoizolacije, a sprovođenje mera kontrolisaće nadležne inspekcijske službe, Republička sanitarna inspekcija, komunalna inspekcija opštine Kuršumlija i MUP.

Takođe, građanima je preporučeno, kako se navodi na sajtu opštine Kuršumlija, nošenje zaštitinih maski na otvorenom prostoru, pored obaveze nošenja u zatvorenom prostoru i obaveze držanja distance između dve osobe od najmanje 1,5 metra u zatvorenom prostoru.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar