12°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

Namibija oglasila prodaju 170 zaštićenih divljih slonova!

 Namibija je oglasila prodaju 170 zaštićenih divljih slonova zbog suša i povećanja njihovog broja, saopštilo je ministarstvo za životnu sredinu.

OVO MORATE ZNATI

NESREĆA KOD PANČEVA: Ima mrtvih!

KRIVICU SVALIO NA ŽRTVU: Ovo je odbrana mladića za ubistvo starca iz Gadžinog Hana

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO SVE: Albanka zaklala devojčicu (7) naočigled roditelja, odbrana ŠOKIRA

Sinod SPC: Datum izbornog sabora zavisi i od epidemiološke situacije

U reklami koju je objavio državni dnevni list "Nova era" navodi se da je povećanje broja nesreća usled sukoba između ljudi i slonova motivisalo prodaju sisara kojima preti rizik od izumiranja usled krivolova i ekoloških faktora, prenosi Rojters.

Ministarstvo životne sredine, šumarstva i turizma je saopštilo da će slonove moći da kupe kupci iz zemlje i inostranstva koji ispunjavaju stroge kriterijume, poput onih koji se odnose na mesta na kojima će slonovi biti smešteni, a strani kupci će morati i da prilože dokaz da vlasti u njihovoj zemlji dozvoljavaju uvoz slonova.

Kao i nekoliko drugih afričkih zemalja, Namibija pokušava da održi balans između zaštite vrsta kao što su slonovi i nosorozi, dok istovremeno nastoji da umanji opasnost koju ove životinje predstavljaju kada se približe ljudskim staništima.

SVE O KORONI

Vanredna situacija proglašena i u opštini Kula!

KORONA PRESEK: Danas 52 preminula, na respiratorima 270

Vučić o novoj bolnici u Batajnici: Srbija će pobediti koronu

MARIĆ OBOLEO OD KORONE Ovo je izjavio iz KBC Dragiša Mišović!

PRESEK STANJA PO GRADOVIMA: Korona ne jenjava!

Napori Namibije za zaštitu vrsta uživaju međunarodnu podršku, ali su vlasti prošle godine saopštile da razmatraju da povuku pravila o globalnoj trgovini ugroženim vrstama, nakon što je na sastaku CITES-a (Konvencije o međunarodnom prometu ugroženih vrsta divlje flore i faune) odbačen predlog o ublažavanju restrikcija na lov i izvoz belih nosoroga.

Namibija želi da u većoj meri dozvoli trofejni lov i izvoz živih životinja, uz obrazloženje da bi to uvećalo sredstva potrebna za zaštitu ugroženih vrsta.

Vlasti Namibije su u oktobru prodale sto bivola, dok je u toku prošle godine prodato hiljadu životinja iz nacionalnih parkova, kada se zemlja suočila sa najgorom sušom u poslednjih sto godina.

Zvanični podaci pokazuju da se od 1995. do 2019. godine broj slonova u Namibiji uvećao sa oko 7.500 na 24.000.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar