5°C

Beograd

Photo: HAPPYBSC

Izvor: ALO

BALAŠEVIĆ OSTAVIO NEPROCENJIVO BLAGO: Porodica će neobjavljene stihove skupiti na jedno mesto

Zaostavština Đorđa Balaševića tek treba da se sredi, ali sigurno je da će njegovi najbliži izdati makar jednu njegovu knjigu. 

Kantautor Đorđe Balašević života je objavio više stotina pesama, dva romana i zbirku poema, a poznati kantautor iza sebe je ostavio mnoštvo neobjavljenog materijala koji bi uskoro mogao da ugleda svetlost dana.

Naime, kako tvrde prijatelji porodice Balašević, posle smrti Panonskog mornara razmatraju da sve neobjavljene pesme i priče sakupe na jednom mestu i posthumno ih objave u knjizi.

VAŽNO

DRŽIMO REKORD! Srbija PRVA u Evropi, a druga na planeti: Drugu dozu primilo već 430.000 građana!

ĐERLEK ZA HEPI TV: Do juna blizu kolektivnog imuniteta!

Od DANAS i vakcina AstraZeneka u svim opštinama!

- Đorđe je bio rođeni pesnik i ceo život je pisao. Inspiracije mu nikada nije manjkalo, pisao je prirodno i spontano, kao što neko diše. Sve je umeo da stavi u stih, bilo ozbiljan ili šaljiv, a njegove pesme pronašle su lako put do srca brojnih ljudi. Još uvek ne možemo da pretpostavimo o kolikom broju neobjavljenih pesma je reč. Zaostavština Đorđa Balaševića tek treba da se sredi, ali sigurno je da će njegova porodica izdati makar jednu njegovu knjigu posthumno. Tim pre što su se svi složili oko toga - rekli su prijatelji i objasnili da će se u prvoj zbirci pesama naći one koje je pisao neposredno pred smrt.

Oni smatraju da je reč o posebnom delu koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

- Đorđe je pisao u turbulentnim i teškim životnim situacijama, što objašnjava razlog dosadašnjeg čuvanja tog materijala. Poslednjih meseci bio je posebno inspirisan nesvakidašnjom situacijom u svetu koja je u ogromnoj meri uticala na društvo, ali i na posao svih umetnika. Voleo je život i nije mogao da se pomiri s tim da je za manje od godinu dana u tom trenutku svet dobio potpuno drugačiju dimenziju. Balašević je svoja osećanja najlakše mogao da opiše kroz stihove, a to je i radio gotovo do kraja svog života - pričaju i dodaju da će sređivanje Balaševićeve zaostavštine biti dug proces.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar