2°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: HappyBSC

BUŠNA KAŠIKA NIJE JEDINO REŠENJE Evo kako možete da smršate! Neverovatno!

Bušna kašika nije jedino što je dovoljno za mršavljenje. Kako bi proces gubitka kilograma bio uspešan, potrebne su i fizičke aktivnosti - vežbanje, redovni treninzi ili užurbane dnevne aktivnosti. Sve su ovo načini kako možemo sagoreti višak kalorija u našem organizmu.

Ipak, redovne sportske aktivnosti i boravak u teretani nisu omiljene aktvnosti mnogima. Ali to nije kraj, uveravaju stručnjaci. Umesto odlaska u teretanu, pojačajte svakodnevne aktivnosti u vašoj kući, budite malo užurbaniji i - smršaćete!

Na uzorku prosečnog muškarca od 30 godina, visine 180 centimetara i težine od oko 80 kilograma i njegove vršnjakinje, visoke oko 165 centimetara i 65 kilograma, stručnjaci su izračunali alternativne mogućnosti kretanja kojima se mogu sagoreti velike količine kalorija.

- Svaki pokret tokom dana utiču na vitkost tela. Ako želite da vaše telo izgleda kao izvajano, ne morate nužno posećivati teretanu. Dovoljno je da iskoristite svakodnevne pokrete, poput onih za vreme obavljanja kućanskih poslova i sagorećete kalorije bez trošenja novca i slobodnog vremena - uverava nemački lekar i nutricionista Dejvid Miler. 

Pica srednje veličine ima do 1.000 kalorija i predstavlja ozbiljnu pretnju za liniju svakoga ko o njoj brine. Kako bi sagoreli prikupljene kalorije, muškarcima se preporučuje da trče u trajanju od 96 minuta, dok je za isti rezultat ženama potrebno 144 minuta. Ipak, alternativa postoji. 

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti