23°C

Beograd

Photo: Instagram/Printscreen/vivstars

Izvor: ALO

ZVEZDE SU HTELE DA SE OTKRIJE TAJNA: Čuvenoj Oliveri Marković među stvarima nađena umrlica koleginice stara šest decenija, sad je jasno i zašto!

 Glumičin sin, reditelj i dramski pisac Goran Marković, predao je kustosu Muzeja Narodnog pozorišta nekoliko ličnih stvari koje su pripadale njegovoj majci.

PROČITAJTE JOŠ

VUČIĆ JOŠ JEDNOM DOKAZAO DA ZNA SVAKI POTEZ KURTIJA! (FOTO)

ZNA SE GDE SU ODBEGLI KRIMINALCI SA VRAČARA: Nastavili su posao sa kokainom, a evo i ko ih ŠTITI

NAROD NA KiM UZNEMIREN: KFOR ispitivao Srbe da li da kosovska policija čuva Dečane!

NEĆE BITI LAKO POSTIĆI DOGOVOR U BRISELU! Ne smemo našoj deci da ostavimo nerešeni problem KiM!

Legendarna Olivera Marković i nakon što nas je napustila, važi za jednu od najvećih imena u glumačkom svetu bivše Jugoslavije.

Bila je član Beogradskog dramskog pozorišta od 1951. godine,a tokom svoje bogate karijere ostvarila je preko 150 uloga u pozorištu i snimila više od 50 filmova.

Pored ovoga, Olivera je važila i za neverovatno talentovanu pevačicu, koja je snimila nebrojano obrada pesama, naročito ruskih romansi.

Olivera je umrla u Beogradu, 2. jula 2011. u 86. godini života posle duge i teške bolesti. 

Tog 1. oktobra iste godine održan je program posvećen Oliveri Marković u Narodnom pozorištu u Beogradu, a na njegovom kraju, glumičin sin, reditelj i dramski pisac Goran Marković, predao je kustosu Muzeja Narodnog pozorišta nekoliko ličnih stvari koje su pripadale njegovoj majci.

Među stvarima su bile naizgled obični predmeti – kutija za nakit, vizit-karta, veštačke trepavice… ipak, jedna je naročito privukla pažnju – umrlica Žanke Stokić.

Goran Marković je tom prilikom otkrio da je Olivera umrlicu "skinula sa jednog drveta" neposredno nakon sahrane starije koleginice 1947. godine.

Reč je bila očigledno o parčetu papira koji joj je mnogo značio, jer je umrlicu čuvala više od šest decenija.

Verovatno je da je Oliveru bolela i nepravda učinjena prema starijoj koleginici.

Žanka je, pod optužbama da je sarađivala sa okupatorima, izvedena pred Sud za suđenje zločina i prestupa protiv nacionalne časti 3. februara 1945. godine.

Posle dužeg većanja, osuđena je na osam godina gubitka nacionalne časti. Nije imala branioca, a kazna je bila i društvenokoristan rad. Određeno joj je da čisti ulice.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar