12°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen /Vorge Wandert

Izvor: Tanjug

Dva srpska filma na festivalu u Lokarnu

 Dugometražni igrani film "Nebesa" Srđana Dragojevića i dokumentarni film "Rampart" Marka Grbe Singa još dva su srpska ostvarenja koja će pored "Vesti" Luke Popadića biti premijerno prikazana u okviru 74. Filmskog festivala u švajcarskom gradu Lokarnu, saopštio je Filmski centar Srbije.

VAŽNO:

OTKRIVEN MOTIV BELIVUKOVOG NAPADA U "VIKEND JUTRU": Oni na izborima ne mogu pobediti, osim ako ne LIKVIDIRAJU VUČIĆA!

PREDSEDNIK VUČIĆ: "Otvoreni Balkan" je ISTORIJSKI KORAK ZA REGION - nada, odgovornost i obaveza za bolju budućnost!

NOVE LIKVIDACIJE KLANA BELIVUKA: Pri kraju veštačenje i prikupljanje materijalnih dokaza!

LINTA: Neće biti trajnog mira na prostoru bivše Jugoslavije, dok god HRVATI NE OSUDE GENOCID NAD SRBIMA!

Kako navode predstavnici FCS, "novi film Srđana Dragojevića je priča o čudima. . . Neobična i provokativna komedija o izazovima hrišćanstva u 21. veku i o tome kako prava, autentična čuda poslata ljudima sa nebesa danas kod njih mogu da izazovu zabunu i često suprotan efekat".

Radnja prati isprepletane sudbine šest glavnih likova u tri različita vremenska perioda, a scenario je zasnovan na prozi francuskog pisca Marsela Emea i kombinuje crnu komediju sa elementima fantastike.

Svetska premijera "Nebesa" je zakazana za 5. avgust u okviru Glavnog takmičarskog međunarodnog programa ("Internazionale Concorso").

Pored Dragojevićevih "Nebesa", u ovom programu našle su se nove režije Ejbela Ferare ("Nule i jedinice"), Aksel Roper ("Mala Solanž"), Lorenca Merca ("Duša zveri"), Aleksandra Zeldoviča ("Medeja"), Pitera Brunera ("Lucifer"), i drugih.

U jednosatnom dokumentarnom filmu "Rampart", reditelj Sing provodi vreme u napuštenom stanu svog detinjstva u Beogradu, gde "naviru sećanja, idilična i traumatična".

Porodična VHS arhiva prikazuje Singov svet tokom 1998. i 1999. godine: porodične skupove, kucćni ljubimce, video igre i trenutke neizvesnosti, koji dočaravaju dečakov život u vrtlogu istorijskih događaja.

Svetska premijera "Ramparta", van konkurencije, zakazana je za 9. avgust.

Filmove "Nebesa", "Rampart" i "Vesti" podržao je Filmski centar Srbije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar