0°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen/Saturday Night Live

Izvor: Happy BSC

ROĐENDAN HOLIVUDSKE ZAVODNICE: Skarlet Džohanson slavi 37. rođendan

Popularna i talentovana američka glumica i pevačica Skarlet Džohanson rođena je na današnji dan, 22. novembar 1984. godine u Njujorku.

Skarlet, ćerka arhitekte i producenta, odrasla je u Njujorku, a ona i njen brat blizanac Hanter bili su najmlađi od četvoro braće i sestara. Interesovanje za glumu razvila je kao mlada. Upisala se na "Lee Strasberg Theatre Institute", a kasnije pohađala Profesionalnu dečju školu na Menhetnu kako bi dodatno usavršila svoj zanat. Sa devet godina je debitovala u filmu "North" Roba Rajnera iz1994. godine. Johansonova se kasnije pojavila u "Just Cause" (1995), ali njen prvi proboj došao je sa" Manni & Lo" 1996. godine, filmom o sestrama siročadi koje beže. Dobila je priznanje kritike za ulogu tinejdžerke koja je doživela nesreću u filmu "The Horse Whisperer" (1998), a dalju pažnju je stekla kao izopštena tinejdžerka Rebeka u "Ghost World" (2001).

Usledile su brojne uloge u filmovima različitih žanrova, a neki od njih su: "Lost In Translation" (2003), "The Other Boleyn Girl" (2008), "He’s Just Not That into You" (2009), "We Bought a Zoo"(2011),  "The Avengers" (2012), "Captain America: The Winter Soldier" (2014), "Avengers: Age of Ultron" (2015), "Captain America: Civil War" (2016), "Avengers: Infinity War" (2018), "Avengers: Endgame" (2019) i "Black Widow" (2021). 

Uporedo sa filmskom karijerom ostvarila je brojne uloge i na Brodveju, a nakon što je 2006. godine pevala na dobrotvornom albumu obrade pesama sa zvezdama i pevala prateće vokale za "The Jesus and Mary Chain" na muzičkom festivalu Koačela 2007. godine, objavila je svoj prvi album, kolekciju obrada Toma Vejtsa pod nazivom "Anywhere I Lay My Head", 2008. godine. Sledeće godine objavila je duetski album sa Pitom Jornom pod nazivom "Break Up".   

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portalu

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad