24°C

Beograd

Photo: youtube

Izvor: happyBSC

ROBOT OKLOPNJAK! Borbeno vozilo koje juriša na neprijatelja (VIDEO)

Estonska kompanija "Milrem Robotic", koja se bavi robotskim i autonomnim sistemima, predstavila je novo robotsko borbeno vozilo Type-X.

NAJVAŽNIJE DANAS

NAĐEN UROŠ KOJI SE IZGUBIO NA STAROJ PLANINI! Cele noći za njim su tragali spasioci

UPOZORENJE RADOJČIĆA: Epidemiološka situacija je bolja, ali nema mesta za opuštanje

OD DANAS: Počinje vakcinacija dobrovoljno prijavljenih građana

Type-X RVC je prvobitno najavljen tokom leta prošle godine, a dizajniran je da pruža podršku tenkovima i drugim vojnim vozilima, čime se smanjuje rizik po vojnike na bojnom polju. Vozilo je prilagodljivo i na njega se može postaviti top kalibra do 50 mm, dok u slučaju postavljanja topa kalibra do 30 mm vozilo može u akciju biti pušteno iz vazduha.

Type-X RCV je osmišljen tako da preuzima najopasnije zadatke i pozicije i služi kao "inteligentni pomoćnik". Može da probije odbrambene neprijateljske položaje s minimalnim rizikom po svoje vojnike.

OVO ĆE VAS ZANIMATI

DANAS JE MALI BOŽIĆ! SRBI slave SVETOG VASILIJA VELIKOG, a ovo su običaji o ovom danu!

Kragujevčanin skočio kroz prozor suda: Priveden zbog ranijeg prekršaja

VREMENSKA PROGNOZA ZA 14.JANUAR: Oblačno do 4C, za vikend LEDENI DANI!

Vozilo je teško 10.886 kilograma i visoko 2,2 metra, a motor je smešten pozadi zbog čega ga je teže otkriti vizuelno i pomoću toplotnih senzora. Type-X RCV će biti opremljen inteligentnim funkcijama među kojima su funkcija "sledi me", navigacija, detektovanje prepreka i slično.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar