20°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: b92

NEVEROVATNO! Ovako će izgledati grad na Marsu!

Grad nazvan Nuwa City predstavlja prvu zajednicu na Marsu, a u njemu može da živi 250.000 ljudi. Izgradnja je planirana duž stene i u njenoj unutrašnjosti, tako da bi ljudi imali pristup sunčevoj svetlosti bez rizika od prevelikog izlaganja kosmičkoj radijaciji.

U FOKUSU

PRVI UZORAK: Predsednik Srbije predstavio kako izgleda ZNAK PAŽNJE ZA PENZIONERE (VIDEO)

SRBI NA KOSOVU UZNEMIRENI: Detalji o albanskoj bazi iznad Severne Mitrovice

VOJNI EKSPERT TVRDI: Za mesec dana počinje RAT UKRAJINE I RUSIJE!

ABIBOO planira da započne izgradnju grada na Marsu 2054. godine, a prvi stanovnici bi trebalo da se dosele do 2100. godine.

Većina rendera Nuwa Cityja prikazuju unutrašnjost prostorija. Stena će omogućiti svima da žive u odvojenim prostorima, a imaće i pristup drugim lokacijama namenjenim agrikulturi i energiji. Stanovnici bi mogli da uzgajaju stoku i prikupljaju sunčevu energiju.

Cilj projekta je izgraditi samooodrživu civilizaciju na površini Marsa koja može opstati bez konstantnog transporta namirnica sa Zemlje. Atmosferski pritisak je manji od 1% u odnosu na Zemlju, a kosmička radijacija je visoka. Moraćemo da uradimo brojne analize kako bismo pokušali da shvatimo sve okolnosti koje nas čekaju. Moramo da se suočimo sa izazovima koje predstavljaju uslovi na Marsu, a jedan od njih je gravitacija koja je jednaka trećini gravitacije na Zemlji.

Međutim, srećom, tu su CO2 i voda na Marsu, rekli su iz kompanije.

Dodaju i da je voda velika prednost, odnosno da će omogućiti potrebne materijale za gradnju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar