23°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Telegraf

ŠTA KAD POKVASITE TELEFON? Ipak ima REŠENJA!

Stručnjaci poznatih proizvođača telefona daju savete kako da pokušate da spasite svoj pokvašni telefon

Kada nas u proleće dočeka pravo jesenje kišno vreme, kao što je to posednjih dana slučaj, mogućnost da vam telefon završi u nekoj bari nije mala, dok ona da ga polijete nekom tečnošću uvek postoji.

Čak 25 odsto korisnika pametnih telefona se, prema pisanju sajta Science Alert, našlo u situaciji da im telefon ispadne u vodu ili bude poliven.

To, međutim, ne mora da znači da ste ostali bez njega, prenosi Index. Zato stručnjaci daju savete na osnovu kojih, u nekoliko koraka, možete da pokušate da spasite svoj telefon.

NAJVAŽNIJE VESTI

VUČIĆ: Sutra stiže još 130.000 doza Sputnjika V

IMUNIZACIJA U SRBIJI: Date 3.068.643 doze vakcina,1.238.871 revakcinacija!

KORONA PO GRADOVIMA SRBIJE: Beograd i Novi Sad na udaru kovida 19

NOVI KORONA PRESEK: 37 pacijenata preminulo, 218 ljudi na respiratoru!

Kako da spasite pokvašeni telefon u 9 koraka:

1. Odmah isključite uređaj.

2. Ako je telefon vodootporan, a upao vam je u vodu ili ste ga prelili nečim što nije voda, stručnjaci iz kompanija Apple i Samsung preporučuju da ga isperete u čistoj vodi (ali nipošto direktno ispod slavine, jer tako možete da ga oštetite).

3. Dobro obrišite uređaj papirnim maramicama ili mekom krpom.

SAZNAJTE I OVO

RUSIJA UZVRAĆA UDARAC: Kontramere Češkoj zbog proterivanja 18 diplomata

JEZIVO! Karatistkinja u napadu ljubomore umalo ODSEKLA DEČKU POLNI ORGAN!

"ONI SU OZBILJNA PRETNJA ZA REGION": Rusija ima rakete koje mogu da dobace do Nemačke

4. Lagano ga protresite kako biste izbacili vodu iz otvora za punjač, ali pripazite da ga ne tresete prejako jer tako tečnost može da prodre dublje u unutrašnjost telefona.

5. Izvadite SIM karticu.

6. Upotrebite komprimovani aerosol za izbacivanje vode. Telefon nemojte sušiti fenom za kosu, jer toplota može da ošteti gumene delove i ekran.

7. Osušite telefon, posebno ulaze za priključke.

8. Telefon stavite u hermetički zatvorenu posudu ispunjenu paketima silikagela (paketići koji dolaze u pakovanju sa novim cipelama ili torbama) ili nekog drugog sredstva za sušenje koje će upiti vlagu.

9. Ne punite telefon dok ne budete sigurni da je potpuno suv, jer punjenje uređaja u kome ima još vlage može da prouzrokuje dodatnu štetu. Sačekajte barem 5 sati nakon što vam se učini da je telefon suv.

Ukoliko vam ovi saveti ne pomognu, nipošto ne pokušavajte sami da otvorite telefon i da ga dalje sušite, već se obratite servisu za pomoć.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar