11°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Novosti

ŠKOLA U POZORIŠTU: Učenici u Zrenjaninu bolje će se upoznati sa radom ove institucije!

Golden Rose ad

POZORIŠTE Toša Jovanović iz Zrenjanina, pokrenulo je projekat koji su podržali Gradska uprava i Aktiv srednjih škola Zrenjanina, pod nazivom Škola u pozorištu, sa ciljem širenja školskih edukativno-obrazovnih planova, odnosno upoznavanja srednjoškolaca sa institucijom pozorišta i njenom konstitutivnom ulogom u programima građanskog vaspitanja.

PROČITAJTE JOŠ:DRUGARSTVO, PRIČA BEZ KRAJA: Pisac Slobodan Stanišić o Minji Suboti

Marja Servo, predsednica Aktiva direktora srenjih škola u Zrenjaninu, vd direktor pozorišta, Dejan Karlečik i gradonačelnik Simo Salapura, utanačili su detalje projekta koji će se realizovati u toku jedne školske godine, tj. nastupajuće pozorišne sezone, tokom koje bi se za svaku srednju školu, jednom nedeljno igrala predstava u matine terminu. Ono što projekat izdvaja, je činjenica da Zrenjanin nije.samo grad sa pozorištem, ima najstariju pozorišnu zgradu u Srbiji, koja je.podignuta 1839. godine, nego i grad pozorišta, koji svoju instituciju kulture uključuje u programe škola, odgajajući tako buduću pozorišnu publiku.

PROČITAJTE JOŠ:LJUBOMIR BANDOVIĆ: Majka dve nedelje nije htela da priča sa mnom jer sam igrao tog lošeg Tadiju!

- Želimo da uspostavimo čvrstu  saradnju sa najmlađom publikom, da učenici direktno iz školskih klupa dolaze u pozorište - kaže Dejan Karlečik, uz napomenu da je u planu da đaci ostalih škola u Zrenjaninu i okolini, redovno posećuju pozorišne predstave, koje će se u matine terminima igrati specijalno za njih.  

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad