0°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Novosti

Nagrada za najbolju predstavu na 57. „Joakimu Vujiću“ otišla u Novi Pazar

Naše pozorište je jedno malo pozorište, sa skromnim uslovima i infrastrukturom, ali sa izvanrednim glumcima.

- Uspeli smo da vam ispričamo jednu jednostavnu priču. Ona jeste teška i o njoj se danima razmišlja. To smo i hteli. Da malo zagrebemo svoju dušu.

PROČITAJTE JOŠ: ZAVRŠEN BITEF: Dve predstave ponele su specijalnu nagradu "Jovan Ćirilov"

Da malo ostanemo sami sa sobom. Da razmislimo gde živimo i da li obraćamo dovoljno pažnje jedni na druge. Da ono dobro pobedi u nama – poručio je Seadetin Mujezinović, direktor Regionalnog pozorišta iz Novog Pazara, koje je na 57. Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“ osvojilo nagradu za najbolju predstavu u celini.

Novopazarska predstava „Ako dugo gledaš u ponor“ je u Leskovcu, gde je od 23. do 30. septembra održan ovogodišnji festival, osvojila još tri nagrade. Zlatko Peković, reditelj i autor ove pozorišne poeme po motivima istoimenog romana Enesa Halilovića, nagrađen je za najbolju režiju. Rifat Rifatović dobio je jednu od četiri ravnopravne glumačke nagrade, a specijalna nagrada za muziku pripala je Božidaru Obradinoviću.

PROČITAJTE JOŠ: ALEKSANDAR RADOJIČIĆ NOVI ČLAN BEOGRADSKOG DRAMSKOG

I pozorište grada domaćina postiglo je značaj uspeh osvajanjem takođe četiri nagrade za predstavu „Sećanje vode“ Šile Stivenson, u režiji Olje Đorđević. Ovom komadu pripale su nagrade za najbolji kostim Save Stefanovića i scenografiju Damjana Paranosića. Suzana Grujić je osvojila nagradu za najbolju glumicu, a Petra Dimitrijević specijalnu nagradu za specifičan glumački izraz.

Jedna od nagrada za najbolju glumu odlazi i u Niš i to Stefanu Mladenoviću za ulogu u predstavi „Gde smo ono stali“, u kojoj glumi i Marko Radojević. On je osvojio posebnu nagradu za mladog glumca. Ovu predstavu, u režiji Nenada Todorovića, žiri je nagradio i specijalnim priznanjem za tekst, koje je pripalo Marjanu Todoroviću, dok se i kruševačko pozorište okitilo glumačkom nagradom koju je stručni žiri dodelio Dejanu Tončiću za ulogu u predstavi „Zasada je sve ok“. Ova predstava proglašena je najboljom od strane „Okruglog stola kritike“.

Predstave zajednice 16 profesionalnih pozorišta Srbije, južnije od Beograda, selektirao je Miroslav Miki Radonjić, direktor Sterijinog pozorja, a ocenjivao je žiri koji su činili: glumica Danica Maksimović, scenograf Miodrag Tabački i reditelj Vladimir Lazić. Moderator „Okruglog stola kritike“ bio je Milivoje Mlađenović, a kritičar festivala Nataša Gvozdenović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad