1°C

Beograd

Photo: Happy BSC/

Izvor: Telegraf

PRVA IZJAVA Svetislava Buleta Goncića na mestu v.d. direktora Narodnog pozorišta!

On dolazi na mesto dosadašnje upravnice Ivane Vujić.

Vlada Srbije na današnjoj sednici imenovala je Svetislava Buleta Goncića na mesto vršioca dužnosti direktora Narodnog pozorišta u Beogradu, a razrešila dosadašnju upravnicu nacionalnog teatra rediteljku Ivanu Vujić.

PROČITAJTE JOŠ:  NE PROPUSTITE! Emisija "JEDNA ŽELJA JEDNA PESMA" u SUBOTU samo na TV HAPPY! (VIDEO)

Ovo je epilog višemesečnog nezadovoljstva dela zaposlenih u nacionalnom tetatru, gde su najava štrajka dela zaposlenih u tehničkim službama pozorišta i nedavna smena direktorke Opere Narodnog pozorišta kumovali ovakvom raspletu događaja.

U međuvremenu Dragoljub Bajić je imenovan na mesto direktora Opere Narodnog pozorišta.

Svetislav Bule Goncić na mesto v.d. direktora Narodnog pozorišta dolazi sa pozicije predsednika Upravnog odbora nacionalnog teatra, a pred njim je zahtevan zadatak da obezbedi uspešno funkcionisanje našeg najvažnijeg pozorišta.

Goncić je u izjavi napomenuo da je za njega velika čast da se nađe na čelu Narodnog pozorišta u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ:  NE PROPUSTITE "PRELO U NAŠEM SOKAKU" - SAMO NA TV HAPPY! I ovog vikenda čekaju vas prava zabava i FENOMENALNI GOSTI!

- Ministarstvo kulture i informisanja radi u interesu svih ustanova kulture u Srbiji, pa tako i u najboljem intersesu nacionalnog tetatra. Preda mnom je velika odgovornost i trudiću se da zajedno sa svojim saradnicima obezbedim funkcionisanje te velike i značajne umetničke kuće - kazao je Goncić.

Direktorka Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Jasmina Trumbetaš Petrović potvrdila je nedavno Tanjugu da je od uprave nacionalnog teatra dobila predlog aneksa ugovora kojim se oslobađa zaduženja rukovođenja Operom NP i vraća na mesto Prvakinje opere.

Trumbetaš Petrović je tada kazala da ima rok od 8 dana da se izjasni o aneksu ugovora i da je predlog uprave o razrešenju sa mesta direktora Opere NP nije iznenadio.

- Neke važne probleme u Operi Narodnog pozorišta pokušavala sam da rešim sa direktorkom nacionalnog teatra Ivanom Vujić, ali ona nije imala sluha za moje predloge. Verujem da Vujić nije imala razloga da opstruira rad Opere, jer smo u doba pandemije uspeli da osmislimo različite operske programe sa manje protagonista na sceni koji su sa velikim uspehom izvedeni na sceni Narodnog pozorišta - govorila je Trumbetaš Petrović i dodala da je jedino obrazloženje odluke uprave dobila od direktorke Vujić.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad