30°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Novosti MAGAZIN

SAVETI KOJI VAM MOGU SPASITI ŽIVOT! Ukoliko vidite talase kvadratnog oblika, odmah izađite iz vode! (VIDEO)

Život nije tako mračan i opasan kao što bi vesti želeli da mislite. Međutim, kada se dogodi katastrofa, dobro je da budete spremni.

Poslušajte ovih 15 saveta i budite spremni ako se neka od ovih situacija obistini, jer  biste mogli nekome da spasete život.

VAŽNO

USKORO POČINJE "ĆIRILICA"! Ne propustite novi spektakl Milomira Marića! (21 SAT, HAPPY TV)

VUČIĆ PREDSTAVIO IZVEŠTAJ O DIJALOGU BEOGRADA I PRIŠTINE: Sastanak sa predstavnicima stranaka završen

"MUNJEVITI UDAR 2021" NAD SRBIJOM: Vojska Srbije pokazaće na Pešteru svoju snagu! (VIDEO)

BORELJ: Razgovarao sam sa Blinkenom o dijalogu Beograda i Prištine!

POVREĐENI VATROGASCI PREBAČENI NA VMA: I dalje traje borba sa požarom na Lionu!

1. Prati psa!

Ako vam službeni (obučen pas policije ili službe za spasavanje i slično) pas ikad priđe bez vlasnika, sledite ga i učinite to brzo jer potencijalno možete spasiti nečiji život.

2. Miris ribe

Ako vaša kuća bez ikakvog razloga miriše na ribu, 9 puta od 10 to znači da postoji električni požar u kući.

3. Broj za hitne slučajeve

Ako ste u stranoj zemlji i trebate da pozovete pomoć, ali ne znate broj za hitne slučajeve, nazovite 1 1 2. To je međunarodni broj za hitne slučajeve i automatski će vas povezati sa najbližom linijom za pomoć.

4. Tornado

Ako tornado izgleda kao da se ne kreće, zapravo se kreće prema vama.

5. Praćenje

Ako se ikada osećate kao da neko prati vaš automobil, napravite četiri desna skretanja i na kraju ćete napraviti krug. Ako su i dalje iza vas, to znači da vas prate. Ne vozite kući, već samo pozovite policiju i odvezite se do policijske stanice.

6. DNK

Ako neko ikada pokuša da vas zgrabi, ogrebite ih. Njihova DNK će sada biti pod vašim noktima.

7. Curenje gasa

Ako se ikad probudite usred noći sa mirisom gasa, NE palite svetlo. Iskra prekidača za svetlo bi mogla da digne u vazduh celu kuću.

8. Osinje gnezdo

Ako slučajno uznemirite gnezdo ose, nemojte trčati u vodu u blizini. Sačekaće da se ponovo pojavite na površini i nastavili da vas ubadaju. Samo trčite brzo i koliko god možete, jer će na kraju prestati da vas prate.

9. Lavina

Ako se ikada nađete zakopani u lavini, pljunite. Vaša pljuvačka će pratiti gravitaciju i jednostavno možete kopati u suprotnom smeru.

10. Smrtonosni talasi

Ako ikada vidite talase u obliku kvadrata u okeanu, odmah izađite iz vode. U pitanju su moćne struje koje vas u trenutku mogu odvući ispod vode i ubiti.

11. Boja očiju

Svi mrze crvene oči na fotografijama. Ali ako vaše zenice na slici imaju belu boju, to bi mogao biti znak da nešto ozbiljno nije u redu sa vašim očima, poput katarakte, problema sa mrežnjačom ili čak raka očiju.

PROČITAJTE JOŠ

STIŽU NOVI PROZORI ZA GRAĐANE: Za subvencije države mogu da se prijave i stambene zajednice!

TEŽAK UDES NA NOVOM BEOGRADU: Sudar automobila i motora kod Arene, motociklista ostao nepomičan

STVAR KUĆNOG VASPITANJA! Novak veže pertle sinu Stefanu koji nosi dres Crvene zvezde! (FOTO)

12. Ubod noža

Ukoliko je neko izboden nožem, ne vadite ga iz rane. Deluje kao čep u rupi i sprečava gubitak krvi. Pritisnuti ranu i pozvati policiju i hitnu pomoć.

13. Susret sa vukovima

Vukovi će vas napasti samo ako vas mogu zastrašiti da pobegnete od njih. Ostanite mirni, nemojte da bežite. Deluje zastrašujuće, ali će vaš stav naterati vukove da se povuku.

14. Otmica

Ako vam ikada otmu automobil i kažu vam da vozite, slupajte automobil na obližnjem putu ili raskrsnici. Otmičari najverovatnije neće biti vezani pojasevima. Dakle, kada slupate automobil, oni će se povrediti i možete iskoristiti ovu priliku da izađete iz automobila i trčite po pomoć.

15. Statistika

Većina smrtnih slučajeva u vožnji u pijanom stanju događa se subotom između 1:00 i 3:00 ujutru. Izbegavajte puteve u to doba.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar