15°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen /Vivid light 888

Izvor: Objektiv.rs

OTKRIVEN TESLIN INTERVJU koji je bio skrivan 116 godina

O tome da je bio veliki naučnik i čudan čovek, kao i da je doživljavao razne neverovatne prizore, o Nikoli Tesli ispričani su memoari. Ipak, ova priča baca novi sjaj na Teslinu biografiju. Jedan njegov intervju koji je navodno bio skrivan punih 116 godina, koji je 1899. dao časopisu Besmrtnost.

VAŽNO:

VULIN EKSKLUZIVNO U "DOBRO JUTRO SRBIJO" OTKRIO PLANOVE BELIVUKA I MILJKOVIĆA: Morali smo da pokažemo one jezive fotografije, i moja deca čitaju o tome - ali SRBIJA JE VAŽNIJA OD VUČIĆA I MENE!

DRECUN SAMO U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Preko lažne priče o genocidu Kurti BRUTALNO NAPADA NAŠ NAROD - svi se boje Srbije koja NIJE na kolenima!

Vojvodina: Nastavlja se projekat ranog otkrivanja raka pluća

Srpski naučnik je u svom davnom intervjuu 1899. godine otkrio ko mu je otkrio pokretno magnetno polje.Novinar je tada upitao Teslu zašto radnici u njegovoj laboratoriji pričaju o bljescima svetlosti, plamenovima i munjama koje se javljaju ako je ljut ili pred nekom opasnošću.– To su psihička pražnjenja ili opomene da se čuvam. Svetlost je uvek bila na mojoj strani. Znate li ko mi je otkrio pokretno magnetno polje i induktorski motor, što me je proslavilo u dvadeset i šestoj godini? Jedne letne večeri, u Budimpešti, posmatrao sam sa svojim prijateljem Sigetijem zalazak Sunca. Hiljade vatri okretalo se plamteći hiljadama boja. Setio sam se Fausta i recitovao stihove. I tada, kao u magli, video sam kako se okreće magnetno polje i radi induktorski motor. Video sam ih u Suncu – rekao je Tesla.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar