20°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen /Zamedijatelevizija

Izvor: Tanjug

VAKCINISAO SE I PEĆINSKI ČOVEK Panta Petrović

Piroćanac Panta Petrović, poznat po tome da već 15 godina živi u pećini, vakcinisao se i pozvao sve da se vakcinišu u što većem broju.

Kako kaže odlučio se na vakcinaciju jer se jedino tako možemo zaštititi od korone, koja lako može iz grada da dođe u selo, šumu, svuda gde ima ljudi.

Primio sam prvu dozu vakcine, očekujem poziv za drugu dozu. Nisam se mnogo razmišljao, vakcinisali su se i svi moji prijatelji, drugari i apelujem na sve da se vakcinišu, jer smo naročito mi ljudi sa sela ugroženi. Korona lako može iz grada da dođe u selo, šumu, svuda gde ima ljudi, rekao je Petrović.

VAŽNO:

VUČIĆ: NOVA NOVČANA POMOĆ I U SEPTEMBRU I OKTOBRU!

BATA JUGOVIĆ U "DOBRO JUTRO SRBIJO" O MAFIJAŠKOM UDARU NA VUČIĆA: Rat nije završen hapšenjem Belivuka, odsečen je samo krak Kavačkog klana - ČEKAJU NAS TEŠKA VREMENA!

VUČIĆ OBIŠAO RADOVE U KLINIČKOM CENTRU: Ovako nismo ulagali 60 godina - Srbija će imati jedan od NAJMODERNIJIH CENTARA U EVROPI (FOTO, VIDEO)

Da se preseli u pećinu u živopisnom kanjonu Gradašničke reke, Panta se odlučio kako bi, kako kaže, imao potpunu slobodu i nijednom se nije pokajao zbog svoje odluke.

Želeo san da se vakcinišem zato što, ako dođe korona u grad, ona će da dođe i u selo gde ja živim, zato sam odlučio da se vakcinišem. Apelujem na sve da se vakcinišu jer bolest ne bira. Bolje da se vakcinišemo jer smo i tako i tako ostali malo na selu, kaže Petrović.

Poznat je kao vrsni majstor, napravio je tri mosta koja je darivao Piroćancima, a napravio je i svojevrsnu gondolu - koju on naziva "Pantino gnezdo", gde, kako kaže, rado uživa, ponekad i odrema.

O svom trošku sam napravio tri mosta, jedan u gradu, jedan ovde u kanjonu Gradašničke reke i jedan kod vodopada prema Knjaževacu. Najveći most koga sam napravio je 20 metara dugačak i pet tona težak. Sva tri mosta sam poklonio sugrađanima na korišćenje. Napravio sam i gondolu - "Pantino gnjezdo" gde rado uživam u vožnji, cvrkutu ptica, šumu reke. Gondola je na visini od oko 40 metara, rekao je Petrović.

Iako živi u pećini, Panta je, kako kaže, omiljen među ženama, a ni sam ne zna koliko dece ima.

Bog je rekao da se množimo i Paki je tako i napravio. Priča se da jurim žene, međutim, one mene jure, a njih treba da pitate zašto je to tako. Ne znam kolko dece imam, imam ih i po inostranstvu i ovde, kaže Petrović.

Njemu ne predstavlja problem ni to što odmah iznad pećina prolazi vučja staza kojom vukovi prolaze i idu dalje ka Staroj planini.

"Vukovi prolaze noću, a kada ih čujem da se oglašavaju, ja ih pozdravim na svoj način i stavim im do znanja da ovde ima ljudi. Nakon toga, oni samo nastave svojim putem ka planini", kazao je Petrović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar