0°C

Beograd

Photo: Shutterstock

Izvor: Objektiv

SIGURNO IH ZNATE: Tri jutarnje NAVIKE koje mogu da nam POKVARE DAN

Golden Rose ad

Kofein nije dobar za početak

 PROČITAJTE JOŠ: "NAPRAVIO SAM DIVAN MOST IZMEĐU NJUJORKA I BEOGRADA": Dejan Jelača EKSKLUZIVNO otkriva trenutnu situaciju u Americi! (INTERVJU/FOTO)

Kada kažemo da nam je upropašćen dan, obično pomislimo na kišu koja je pala baš u trenutku kada ste izašli napolje sa novom frizurom. Ili na gužvu u saobraćaju koja vas je iscrpela i zbog koje kasnite.

Međutim, postoje i druge situacije koje mogu da utiču na nepovoljan tok vašeg dana.

Ovo su tri jutarnje navike koje možete da promenite i lakše započnete novi dan.

Prerano unosite kofein

Da li zaista postoji loš trenutak za kafu? Odgovor je da. Čim otvorimo oči ujutru, nivo energije u našem telu raste, pa bi šoljica kafe, odmah nakon buđenja, podstakla još jači nalet energije, a kao posledica se javlja nervoza, tvrde stručnjaci sa Univerziteta u Merilendu. Kafu, prema njihovom savetu, treba da pijete sat nakon buđenja.

PROČITAJTE JOŠBOGATO: Zavirite u Eleninu luksuznu vilu, dizajnerka je kupila i deo šume! (FOTO)

Ne doručkujete pravilno

Čaša jogurta sa šakom bobičastog voća možda zvuči kao zdrav doručak, ali zato ćete do podneva pregladneti. Ovakav obrok vašem organizmu neće dati dovoljno potrebnih nutritijenata koji bi vas činili sitim, sve do narednog obroka. Zdrav doručak treba da sadrži 15 grama proteina, 2,5 grama vlakana, složenih ugljenih hidrata i malo zdravih masti.

Prvo sedate za kompjuter

Proveravanje mejlova čim otvorite oči nikako nije dobar način da započnete jutro, jer ćete biti pod stresom tokom celog dana. Umesto toga, stručnjaci savetuju da se istegnete, popijte čaj ili porazgovarate sa partnerom, ukućanima.

 Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Golden Rose ad