-2°C

Beograd

Photo: Happy BSC/

Izvor: HappyBSC

NIKO NIJE OČEKIVAO ODLAZAK U KATAR! PIKSIJEVE LUDO HRABRE IDEJE SU DONELE USPEH! "Vikend jutro" TV HAPPY

Srpski fudbal se vraća na veliku svetsku scenu.

Porazima, pobedama, trenutku slave fudbalera  u "Vikend jutru" na TV HAPPY

Ciga Sekulić, sportski novinar rekao je na TV HAPPY:

-Iskren da budem nisam verovao da ćemo proći tako dobro u Portugalu. Ta utakmica je odirgrana mnogo drugačije nego inače. Piksi je jako hrabar, nije se verovalo da može sa tom taktikom da se igra tamo. Onakav kakav je bio na terenu, pokazao se  i kao trener. Mi smo kod Tumbakovića odigrali odlične utakmice a onda se desila Škotska. Portugalci su lepo napisali posle, "Srbija je došla da pobedi a Portugal da ne izgubi". Oni su se samo branili.  Pomislio sam sami će sebi dati gol. Danas je odbrana bitna u svim sportovima. 

Boško Đurovski, legenda srpskog fudbala kaže:

-Realno nismo očekivali da ćemo se plasirati na Svetsko prvenstvo. Ali, smo počeli da verujemo. Radio sam sa Piksijem u Japanu i znam da je optimista. Budimo realni, na Svetskom prvenstvu nas očekuje teška borba. Moramo priznati da poslednjih godina proizvodimo dobre štopere. Piksi je to prepoznao. Moram da pohvalim Piksija i Tumbakovića. Ja ne znam da li bih smeo da uradim takve stvari, Veoma hrabre poteze je imao. Ludo hrabre ideje je imao al su donele uspeh. Igrači vole da igraju na kontra nogu. Mi smo se branili napadajući loptu. To je velika psihološka prednost. Portugal se u nekom momentu izgubio, gubili su često lopte. Fudbal je tehnika i smisao za igru. Smisao za igru je dar od Boga. Velika je razlika biti igrač i teren. Kada sam počeo da učim za trenera, shvatio sam koliko ne znam. 

Deca u sportu

-Činjenica je da niču škole fudbala i da se deca bave od 5, 6 godine. I ako ne uđu brzo u prvi tim, odustaju. Ja sam aktivno počeo sa 11. Trebalo bi početi rano, ali se deca mnogo opeterete fizičkim aktivnostima, ali brzo gube motivaciju. Nažalost, decu gubimo iz sporta jer mladi treneri očekuju mnogo rezultate. Ja smatram da mlađim kategorijama trebalo bi da se da prostora, da razviju talenat. Problem su i roditelji i njihove ambicije. Oni dobacuju treneru, ovaj ne zna gde se nalazi,  rekao je Đurovski.

Najnovije vesti iz domaćeg i stranog sporta možete čitati od sad i na zvaničnom Twitter nalogu Happy BSC portala.

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/channel/UCh1-xopKMTD73yhkDkur3Rw

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad