1°C

Beograd

Photo: happybsc

Izvor: kurir.rs

Užsan prizor u Surčinu: NOVA DEPONIJA! Bačeno 7 tona pilećih nogica!

Nepoznata osoba bacila je u naseljenom delu Surčina oko sedam tona smrznutih pilećih iznutrica.

Nesvakidašnji prizor prvo su primetili građani koji žive u blizini i odmah obavestili nadležne. Kažu da to nije prvi put da se na ovom mestu ugleda ovakav prizor.

Slika više nego rečita. Otpad automobila, nagomilano smeće, rečica po kojoj plutaju flaše i hemikalije, a od pre nekoliko dana i deponija za više od 20 tona pilećih nogica i iznutrica.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija druga u Evropi u vakcinaciji, PRVA u revakcinaciji!

POČELA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA! Da li će biti novih mera?

EKSKLUZIVNO za "Dobro jutro Srbijo" Zorana Mihajlović: Za DVE godine NOVI izvori gasa za Srbiju!

Nije mogao da izdrži: NIKOLA JOKIĆ JURIO SUDIJU PO TERENU!

- Pre sedam do deset dana ovde je istovareno blizu 30 tona pilećih nogica. "'Zoohigijena" je odvezla od jutros prvih pet tona. Prošle nedelje je sa lokacije kod Lovačkog doma u Surčinu odneto oko pet tona. Građani su i ranije imali problema ovde sa raznim firmama. Čak su i fizički bili napadnuti - rekao je juče Predrag Baroš iz Opštine Surčin.

Odmah do deponije su kuće. Žitelji Surčina koji u njima žive nisu hteli da zvanično govore za medije, ali su u prolazu rekli da se ovo ne dešava prvi put i da su izgubili nadu da će se krivac otkriti. Zbog problema koje su imali ranije zbog prijavljivanja sada nisu želeli pred kamere.

Nedaleko odavde, na samo četiri kilometra, nalazi se vodoizvorište.

Neiskorišćeni delovi piletine morali su da se odvoje od ostalog smeća kako bi se nosili u spalionicu. Komunalne službe od juče ujutru čiste ovaj nered.

Dodatan problem, kako kažu iz Opštine, jeste da i neke firme iz Vojvodine ovde istovaruju otpad jer su kazne u pokrajini pet puta više nego u Beogradu.

- Tako smo u Petrovčiću imali problem sa firmama koje su uhvaćene na delu i koje su nastavile i dalje da plaćaju kazne i da istovaruju građevinski materijal - dodaje Baroš.

Ovih dana opštinski inspektori obišli su sve fabrike za preradu pilećeg mesa iz Surčina i nema dokaza da je bilo koja od njih ovo uradila.

Iz "Veterine Beograd" su nam rekli da su bili na terenu i celo jutro čistili, a u Opštini Surčin, gde je popisano više od 20 nelegalnih deponija, zalažu se za oštrije kazne.

- U nekim procenama iznos sredstava za uklanjanje divljih deponija u Surčinu je oko 250 miliona dinara. To je otprilike pola budžeta gradske opštine. Apelovao bih na sve naše sugrađane, mi ćemo odnositi otpad, da stanemo na put i ovim nesavesnim građanima - istakao je Baroš.

Dok se ne stigne do bilo kakvih kazni građanima je važno da se pronađe krivac. Opravdano strahuju, jer slike kamiona koji dovoze i istovaruju u njihove ulice šta stignu, sve su češće.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar

Povezane vesti

Golden Rose ad