28°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Novosti

BAHATO PARKIRANJE I ATAK NA TAKSI STAJALIŠTA! Žalbe građana upućene ovlašćenim predstavnicima taksi prevoznika!

U PRESTONICI postoji 149 taksi stajališta, u sklopu kojih je 1.422 mesta, ali nije retkost da se pojedina stajališta ne koriste.

PROČITAJTE JOŠ

VULIN: "Kurti opstruiše pregovore Beograda i Prištine"

NESTAO LAŽNI HIRURG! Nadrilekar prodao kuću sa majkom i pobegao!

KRIMINOLOG PORUČUJE! Evo kako se treba odbraniti od napadača! Sve o slučaju koji je zapanjio Srbiju! (VIDEO)

"BIĆE JOŠ DOBROG ROKA U VREMENIMA KOJA DOLAZE": Yu grupa i Dragi Jelić za HAPPY BSC povodom "zlatne svadbe" (INTERVJU/FOTO)

U nedostatku parkinga, Beograđani se bore za svako mesto, pakad vide da nema taksi vozila Gradu šalju zahteve za prenamenu stajališta. Taksisti smatraju da je ovo "prijavljivanje" i traženje neprihvatljivo, jer su ovo mesta bez kojih ne mogu da rade.

Svakodnevna je pojava da se vozači vrte ukrug u nadi da pronađu parking, pa im im prazna mesta na taksi stajalištima "bodu" oči.

- Na parkingu kod Skupštine teško je naći mesto kao i svuda po centru grada, a u blizini ima dosta firmi. Svakodnevno prolazim tuda, a mesta izdvojena za taksiste skoro uvek su prazna. Nije mi jasno zašto ne ukinu ta mesta, kako bi se dobilo deset novih parkinga, jer tu zaista njih nikad nema - ispričao nam M. P.

Kako kažu u Sekretarijatu za javni prevoz, dobijali su ovakve žalbe građana, a one se razmatraju i prosleđuju ovlašćenim predstavnicima taksi prevoznika.

- Podnosiocima ovakvog zahteva dostavlja se odgovor prevoznika - navode u Sekretarijatu.

- Skoro smo imali prijavu za stajalište u Ulici braće Nedića. Zbog epidemiološke situacije ovo i kao i ostala stajališta korišćena su u manjoj meri, ali očekujemo da će u narednom periodu biti više taksista.

Kako su nam rekli, do sada nije ukinuto nijedno stajalište zbog nekorišćenja.

Predsednik Saveza taksi udruženja Srbije Aleksandar Bijelić, rekao je  da bi prenamena stajališta bila potpuno neprihvatljiva.

- U gradu ima 6.000 taksista, a postoje 1.422 mesta za nas. Prema studiji koju je uradio Saobraćajni fakultet, u prestonici fali još 50 stajališta - govori Bijelić.

- Parking jeste problem, ali ne treba to rešavati preko naših leđa. Koliko će neko stajalište biti korišćeno zavisi od toga koliko su taksisti traženi u tom delu grada i u određenom trenutku.

NAJVIŠE NA NOVOM BEOGRADU

OD 1.422 stajališna mesta u gradu, najviše je na Novom Beogradu 375, Savskom vencu 171 i Voždovcu 164 mesta. Najmanje mesta na stajalištima je u Rakovici i ima ih 60, u Zemunu 74, Vračaru 79 i na Čukarici 101. Na opštinama Stari grad, Zvezdara i Palilula ima po 130 mesta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar