14°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: HappyBSC

SPECIJAL "TELEMASTER" Ministar Đorđević: PRIVATNI DOM ZA STARE U BORČI DANAS POTVRDIO DA IMA ZARAŽENIH

- Privatni dom Nada u Borči je potvrdio da ima zaraženih, preduzete su sve mere da budu hospitalizovani i da taj objekat bude dezifikovan i ko nije zaražen ostaće tamo, a oboleli će biti prebačeni u bolnice, rekao je na početku gostovanja ministar Đorđević.

- Nemamo kritičnih korisnika, istakao je ministar.

Ministar je otkrio i tri poteza kako je ušla korona u staračke domove:

- Prvo, u Nišu je jedan nesmotren čovek uradio loš potez i došlo je do žarišta u tom staračkom domu. Drugi način je u Smederevu kada je ekipa koja je došla u kontrolu, ne znajući, unela koronu u dom. Treći način je to što oni koji rade u domovima treba da ostanu zajedno sa korisnicima u domu i izolacija u okviru takvih kapaciteta je najbolje rešenje jer se na taj način, spolja, unosila korona u domove.

Ministar je još jednom podvukao da su direktori tih domova za stare u potpunosti odgovorni za stanje u domovima i da je svima prosleđena procedura po kojoj sada moraju postupati. 

Đorđević je otkrio da sutra ide u Aleksinac i da će od utorka svaki zaposleni u domovima za stare umesto jednokratnih mantila dobiti trajne skafandere i da će zaštita biti podignuta na najveći mogući nivo.

- Inspekcije ministarstva u ovom trenutku ne smeju da ulaze u domove, samo epidemiolozi i infektolozi pod potpunom zaštitom, tako i oni koji dezinfikuju. Sami oni se dezinfikuju pre ulaska i nakon ulaska.Svaki direktor doma mora da napiše izveštaj ko ulazi i izlazi iz doma, napomenuo je ministar.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar