14°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: HappyBSC

EKSKLUZIVNO! SPECIJAL TELEMASTER Dr Nestorović: Broj zaraženih u Beogradu je ispod 4%, gotovo više nema novih

U Telemasteru specijal večeras su bili gosti dr Branimir Nestorović, član Kriznog štaba za borbu protiv Covid-19 i dr Dragan Vasiljević, kardiolog sa Kliničkog centra Srbije.

Dr Nestorović je naglasio da smo u jednom trenutku imali 40% zaraženih u odnosu na broj testiranih i da je danas prvi put taj broj pao ispod 6%. 

- Južna Srbija je "pokvarila" prosek, Vojvodina je ispod 3%, a Beograd ispod 4% zaraženih, gotovo da više nema zaraženih, naglasio je dr Nestorović.

Dr Nestorović je naglasio da će virus nestati preko leta i da to potvrđuju i podaci iz Amerike jer je višestruko manje zaraženih u San Francisku gde je toplije nego u Njujorku.

- Sredinom manje očekujemo da počnemo sa otvaranjem, rekao je dr Nestorović.

- Spadamo među najbolje zemlje u Evropi. Socijalistički zdravstveni sistem se pokazao kao najbolji.

Naglasio je da "zakon velikih brojeva" igrao protiv Italije jer su otkrili zaražene kad je već prošlo ključne dve nedelje. Epidemija traje 8-10 nedelja i ovo je očekivan trend sada kod nas, izlazimo iz epidemije.

- Naša epidemija ide kao Južna Koreja, epidemija slabog inteziteta je u pitanju, dodao je dr Nestorović. Prošli smo dosta dobro, zaveli smo drakonske mere koje su oštetile ekonomiju, ali smo zaštitili ljude.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar