13°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: kurir

POSLEDICE OBRAZOVANJA OD KUĆE: Onlajn nastava demotivisala osmake, što se VIDELO NA PROBI MALE MATURE

Osmaci širom Srbije su prethodnih dana polagali su probni završni ispit iz matematike, srpskog odnonso maternjeg jezika, a zatim i kombinovani test. Uprkos najavama da će i proba male mature zbog cele situacije sa koronavirsom ove godine biti lakša nego prethodnih, učenici su se masovno žalili da su im i ovi zdaci bili teški, ali i priznavali da su tokom onlajn nastave od kuće mnogo manje učili.

U FOKUSU

UMRO ČUVENI SRPSKI KOMPOZITOR: Zoran Simjanović izgubio bitku sa koronom

KORONA BROJKE SVE BOLJE: Danas 2.732 novozaražena, preminulih 35

STRAVIČNA NESREĆA KOD BAČKE TOPOLE: Motorom sleteo sa puta, devojka (23) suvozač preminula u bolnici

MUTIRAN TIP VIRUSA KOSI: Ovde je najveće žarište opasnog P1 soja

PROLEĆE ILI JESEN? Do kraja dana obrt, a sledeće nedelje stiže zahlađenje

Sagovornicise slažu da je onlajn nastava dosta snizila kvalitet obrazovanja u Srbiji, a da će posledice toga videti tek u godinama koje slede.

Jasna Janković, profesorka srpskog jezika i književnosti podseća da je prošla generacija malih maturanata "izgubila" jedno polugodište, dok je ova "izgubila" skoro godinu i po dana normalnog školovanja.

- Naravno da se izgubilo na kvalitetu obrazovanja zbog onlajn nastave, ali posledice toga ćemo videeti tek narednih godina, ali i sada kada deca upišu željenje škole, a smatram da če najteže biti onima koji će nastaviti školovanje u gimnaziciji. Znate, lekcije mogu nekako da se nadoknade, ali su se izgubile radne navike kod dece i to je strašano, a posebno me plaši gubitak motivacije za učenje, što je i do sada bio problem. Ta onlajn nastava je nosila stres za sve, i za decu, i za roditelje i za nastavnike dok su svi davali sve od sobe, a okolo su nam umirali bliske ljudi od korone - kaže Jankovićeva za Kurir i dodaje da smatra da se ceo sistem ogrešio malo o osmake:

OVO ĆE VAS ZANIMATI

OGLASIO SE PETKOVIĆ povodom optužbi na račun igumana Save Janjića: Apsurdni pokušaji da se monasi proglase ratnim zločincima!

RUSKI EKSPERT O PUTINOVIM POTEZIMA: Evo šta može da se dogodi ako Ukrajina krene na Donbas

PALMA SA LEKARIMA PRVE KOVID LINIJE otputovao u Hurgadu: Na ovaj način izražava zahvalnost zdravstvenim radnicima

LOKVA KRVI POSLE UDARCA! Jeziva saobraćajka u Nišu, kolima pokosila bračni par, policija nije mogla da je smiri

- Ne smatram da zbog situacije sa kovidom treba ukinuti malu maturu, kao što su se pojedini učenici i roditelji nadali, taj ispit je veoma važan, ali je možda ove godne moga da bude izbečen kombnovani test jer je to u ovoj situaciji čak sedam predmeta. Ne treba popuštati deci, ali ne treba da se ponašamo kao da je sve bilo uobičajeno.... Veoma je mnogo godinu i po dana ovakve nastave, ne smemo da negirmo i moramo da periznamo da je kvalitet nastave opadao i da se sa tim susreo ceo svet i da je važno da se epidemiološka situcija što pre normalizuje da bi se đaci vratli u klupe.  

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti