26°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: objektiv

SRBIJA U NEVERICI: Događaj sa SAHRANE o kojem svi pričaju: “Ma neka ide po redu, ali mene neka preskoči”

Šokantne scene.

VAŽNO

ZA SVE SINOVE I KĆERI KOJI SU IZVOJEVALI SLOBODU! Počasna paljba u čast Dana pobede na Kalemegdanu (GALERIJA)

LISTA DOBITNIKA: Oni su dobili vredne nagrade u "Naslovnoj strani"!

HRVATI PRIZNALI: Vučić zna šta radi! Skupom modernizacijom od Srbije stvara najmoćniju vojnu silu u regionu

JEZIVA NESREĆA: Žena brala bilje pored magistrale pa pala sa litice i na mestu ostala mrtva

Opraštanje od preminulih članova porodice ili prijatelja uvek pada teško, pogotovo kad je sve još sveže, počev od saznanja da ta osoba više nije među živima, pa sve do trenutka sahrane.

Upravo u tom vremenskom roku o pokojniku svi pričaju te se nekada tužni skup pretvori u događaj na kome ljudi normalno pričaju ili se smeju nekim anegdotama iz proošlosti.

Jednu takvu situaciju opisao je korisnik Reddita iz Srbije nakon što je sa ostalim članovima foruma podelio informaciju da mu je deka preminuo. Podstaknut razgovorom sa rođakom i komšijom, pokušao je da ohrabri i druge učesnike u konverzaciji da podele svoja iskustva sa bdenja.

– Ljudi, meni deda umro, sedim sa čičom i komšijom na bdenju nad svećom i slušam priče iz dedinog života. Ako je neko voljan da baci neku zanimljivu priču koju je čuo na ovakvim dešavanjima… – napisao je ovaj korisnik foruma Reddit.

Ubrzo su ispod njegove objave krenule da se ređaju poruke saučešća, među kojima je ipak bilo i priča vezanih za njegovu temu.

PROČITAJTE JOŠ

VUČIĆ SUTRA U NARODNOM POZORIŠTU: Predsednik na obeležavanju Dana pobede nad fašizmom!

VRI U PRIMERI! Barsa i Atletiko odigrali za Real: Ovaj promašaj može da košta Mesija i društvo titule! (VIDEO)

NE PROVOCIRAMO SRBIJU! Milanović se NE IZVINJAVA posle izjave o povećanju broja hrvatskih vojnika na Kosovu

DRŽAVA DELI ČEKOVE NA 5.000 dinara! Proverite da li ispunjavate ove uslove za DODATNI novac

– Neka baba kad mi umrla baba: “Ma nek ide po redu. Al mene nek preskoči” – opisao je drugi korisnik situaciju sa sahrane svoje bake.

Sledeći “reditor” dao je malo opširniji primer dešavanja sa sahrana u njegovom mestu. Prvo je objasnio kako lično postupa u takvim situacijama, a onda je sa forumašima podelio i priču o meštaninu koji je voleo da popije, a koji je navodno, jednom prilikom, zbog ljubavi, proveo noć zaključan u kapeli.

– Uvek kad stane neko pored sanduka, sačeka desetak sekundi, nešto kaže, a jedan od hobija mi je da pravim mentalne beleške o tome šta je izrečeno. Najčešće je to “primite moje saučešće *uzdah* sada već odmara”, “neka vas Bog uteši u ovim teškim trenucima”, “neka mu/joj je laka zemlja” i tome slično – naveo je korisnik da bi onda krenula priča o dogodovštini nesrećnog meštanina.

Naime, čitav događaj, kako je napisao, opisala mu je njegova tetka, a zbog onoga što se desilo navodno je alkohol nakon toga zabranjen na sahranama.

– Pričala mi je tetka da je jednom na sahrani bio neki lokalni alkos koji je navodno sve poznavao, a dolazio je samo zbog rakije koja se posle služila. I pošto su mu već valjda dojadile te formalnosti, stao je onako klimavo pored sanduka i rekao samo: “Šta je čiko?” i zazviždeo i pokazao rukom kao kad ti auto-mehaničar govori da je crkla lamela. Mislim da ne bih mogao da se suzdržim od smeha čak ni u toj situaciji – navodi forumaš.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar