11°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen/happytv

Izvor: kurir

METEOROLOG TODOROVIĆ: Sutra će biti NAJTOPLIJI dan ove godine

Vremenska prognoza meteorologa Nedeljka Todorovića nam pokazuje da će sutra biti najtopliji dan od početka godine, vreliji čak nego u tropima.

VAŽNO

VULIN PORUČIO: U Srbiji razbijene četiri kriminalne grupe koje su trgovale narkoticima

LINTA ODGOVORIO NA PROVOKACIJE: Hrvatski ministar dobro zna šta je činila NDH!

NOVA POBEDA NOVAKA! Polufinale dubla na Majorci (VIDEO)

MINISTAR MALI O ODLUCI UPRAVNOG SUDA: Želim da moja deca znaju da njihov otac nije plagijator (FOTO)

UGAŠEN POŽAR NA NAUČNOM INSTITUTU! Nema povređenih

- Sutra bi trebalo da bude taj najtopliji dan sa maksimalnim temperaturama od 35 do 38 stepeni, slično kao danas, možda u dva, tri mesta bude 39, npr. u Ćupriji, Kraljevu, a u Beogradu će biti 38 stepeni, znači oko dva više nego danas - upozorio je meteorolog.

Todorović je podsetio da je najviša temperatura bila izmerena u Smedervskoj Palanci 24. jula 2007. godine od 44,8 stepeni, kada je u Beogradu bilo 43,6 stepeni.

Meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije skrenuo je pažnju da mi sve vreme pogrešno koristimo termin "tropski talas".

- U Tropima, ekvatorijalnoj zoni, tamo ovakvih temperatura nema. Tamo su niže temperature, uglavnom između 30 i 35 stepeni, a kod nas u Evropi prelaze te tropske temperature od 35 stepeni - objasnio je naš gost i ponovio da se temperatura vazduha meri na osunčanom, ne u senci, na travnatom terenu i da ne sme da bude zgrada u blizini i na dva metra.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar