27°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen/KTV Televizija

Izvor: tanjug

Gradonačelnik Zrenjanina sa predstavnicima Linglonga

Zapošljavanje Zrenjaninaca i zaštita životne sredine predstavljaju priroritetne tačke saradnje grada Zrenjanina i kineske kompanije "Linglonog", zaključeno je na sastanku gradonačelnika Sime Salapure sa delegacijom "Linglonga".

VAŽNO

STIŽE TROPSKI TALAS! Temperatura će ići preko 40 stepeni, spremite se za tople dane tokom vikenda!

KiM: Uvredljivim grafitima vandalizovano dečje igralište!

PRVOSTEPENO OSUĐEN M.S za ubistvo Kristine Kaplanović (20)

BAHATO PARKIRANJE I ATAK NA TAKSI STAJALIŠTA! Žalbe građana upućene ovlašćenim predstavnicima taksi prevoznika!

BEOGRAĐANI, danas i sutra BESPLATNO KUPANJE na BANJIČKIM BAZENIMA!

Gradonačelnik Salapura sastao se sa menadžerkom projekta Sofi Li i Džao Šuangom, menadžerom sektora za ljudske resurse za projekte u Zrenjaninu, s kojima je razgovarao o detaljima realizacije projekta od izuzetnog značaja za Zrenjanin.

Fabrika u Zrenjaninu, posle američkog Ohaja, prva je investicija Linglonga izvan Azije, a na jučerašnjem sastanku zaključeno je da se izgradnja kompleksa realizuje u skladu s predviđenom dinamikom, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

Istaknuto je i da među Zrenjanincima vlada veliko interesovanje za zapošljavanje u kineskoj kompaniji, koja je raspisala nekoliko konkursa za prijem inženjera i specijalista.

Cilj Linglogna jeste da ima pripremljen i obučen kadar za pokretanje proizvodnje, a kako se gradnja kompleksa bude bližila kraju, potreba za brojem radnika će se povećati.

Uporedo s tim, nastaviće se i saradnja s lokalnom samoupravom, naročito u oblasti zaštite životne sredine.

PROČITAJTE JOŠ

PUTEVI SRBIJE PORUČUJU: Usporen saobraćaj na obilaznici oko Beograda

Ilon Mask najavio: "Tesla" će verovatno prihvatiti bitkoin kao sredstvo plaćanja

Eskalacija nasilja na Haitiju uoči sahrane ubijenog predsednika

ŽREB ZA TOKIJO! Ovo su Đokovićevi protivnici u startu!

Sastanak je bio konstruktivan i u skladu s našim nastojanjima da lokalna samouprava bude upoznata sa svim značajnim dešavanjima u "Linglongu". Impresivan proizvodni kompleks koji već sada u potpunosti menja sliku naše industrijske zone u narednom će periodu činiti svojevrsni epicentar gradske ekonomije, a sa sigurnošću mogu da kažem da će to biti i u znatno širim razmerama, rekao je Salapura posle sastanka.

Drago nam je što vlada značajno interesovanje za zaposlenje u ovoj kompaniji, ali nam je bitna i činjenica da "Linglong" postaje, praktično, naš sugrađanin i u skladu s tim želi da se uključi u društveno-odgovorne akcije i doprinosi razvoju zajednice u kojoj posluje, kazao je gradonačelnik Zrenjanina/.

Sastanku je prisustvovao i direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" Zrenjanin, Predrag Bodiroga, s obzirom da se deo razgovora odnosio i na sistem vodosnabdevanja pogona "Linglonga" i izgradnju mreže fekalne i atmosferske kanalizacije.

Po završetku izgadnje u Zrenjaninu će biti otvoreno 1.200 radnih mesta, Zrenjanin i Srbija će godišnje prihodovati najmanje 630 miliona dinara, od poreza i drugih naknada.

Gradonačelnik Salapura ističe da je izuzetno važno da pored ogromnog finansijskog benefita, ova investicija u tehnološkom smislu bude primer zaštite životne sredine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar