14°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen /mare75

Izvor: Tanjug

UDRUŽENE SNAGE Beogradske i Atinske berze

 Atinska berza je dobila saglasnost Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije za sticanje 10,24 posto ukupnog broja akcija Beogradske berza, čime će tržišta kapitala Srbije i Grčke udružiti snage kako bi zajednički iskoristile poslovne mogućnosti u eri ubrzane globalizacije.

VAŽNO:

VUČIĆ DANAS U VLADIČINOM HANU: Predsednik najavio zaposlenje preko 2500 radnika!

IN MEMORIAM: OVAKO JE ZA HAPPY TV GOVORIO LAZANSKI O SVOM POSLU: Ne postoje istraživački novinari, postoje samo DOBRI I LOŠI!

ANA BRNABIĆ OTKRIVA U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Nije važno više da zaposlimo ljude, već da oni imaju veća primanja - PROSEČNA PLATA BIĆE 900 EVRA!

Istovremeno, Beogradska berza kao organizator tržišta je donela odluku o unapređenju svoje trgovačke platforme i migraciji trgovačkih aktivnosti na trgovačku platformu Atinske berze.

Na taj način će, kako se navodi u saopštenju Beogradske berze, biti unapređena likvidnost i raspon usluga zajedničke trgovačke platforme.

Svi učesnici na tržištu će imati mogućnost ostvarivanja koristi od proširivanja i produbljivanja oba tržišta kapitala i unakrsnog trgovanja.

Ova saradnja se bazira na dva principa - zajedničkom ubeđenju da bi respektivna tržišta trebalo da imaju ključnu ulogu u obezbeđivanju održivog ekonomskog rasta lokalnih ekonomija i zajedničkoj viziji da samo udruženim snagama regionalna tržišta mogu efikasno da rešavaju rastuće probleme i bolje servisiraju potrebe izdavalaca koji dolaze iz EU i iz međunarodnog okruženja.

U narednoj fazi, Beogradska i Atinska berze će blisko sarađivati sa Ministarstvom finansija Srbije u pravcu daljeg strategijskog razvoja srpskog tržišta kapitala, a kroz uvođenje novih proizvoda i usluga koji će obezbeđivati podršku protoku kapitala od investitora, domaćih i međunarodnih, ka izdavaocima listiranim na Beogradskoj berzi.

"Kako bismo doprineli održivom razvoju srpskog tržišta kapitala, očekujemo da će nam ovo strateško i tehnološko partnerstvo pomoći da unapredimo tržišnu infrastrukturu, otklonimo investiciona uska grla, ubrzamo formiranje kapitala i generišemo brojne nove investicione prilike", kaže Siniša Krneta, direktor Beogradske berze.

Direktor Atinske berze Sokrates Lazaridis ocenjuje da učešće BELEX-a sa Kiparskom i Atinskom berzom na zajedničkoj trgovačkoj platformi predstavlja novi korak ka dugoročnom cilju održivog poslovanja putem unapređenja zajedničke likvidnosti i širenja zajedničke regionalne mreže, navodi se u saopštenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar