20°C

Beograd

Photo: Youtube, Printscreen/Jutranji program HappyTV

Izvor: Happy BSC

ČANAK U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Hteo sam da poklonim Crnogorcima srpsku zastavu, ali su bacili suzavac! (FOTO)

Gost jutranjeg programa na Happy TV bio je Nenad Čanak. 

Na Dan srpskog jedinstva, slobode i zastave, Čanak je u studiju "Dobro jutro Srbijo" doneo vojvođansku zastavu. 

PROČITAJTE JOŠ: RUŽIĆ: Nastava će se odvijati u skladu sa epidemiološkom situacijom

Ovaj gest je shvaćen kao provokacija ideje srpskog jedinstva, ali je Čanak rekao da je to zabluda i da nema nikakvu lošu nameru. 

- U svom srpskom jedinstvu zastava Autonomne pokrajine Vojvodina je starija od srpske državne zastave.  Ova zastava je zagarantovana Ustavom Republike Srbije. Reč je o modifikovanoj trobojci sa tri zvezdice koje predstavljaju Srem, Banat i Bačku.  Ne vidim zašto je ovo problem. Mnogi i ne znaju kako izgleda zastava severne Srbije. Vojvodina je neotuđivi deo Republike Srbije i ne znam zašto bi ikoga vređala ova zastava. Ja sam Srbin po rođenju, a ovo je zastava dela zemlje u kojoj živim. 

-Za mene "profesionalni Srbi" govore da sam ja izdajnik. Srbin sam po rođenju i identitetu i onaj sam Srbin koji je svuda dobrodošao zato što se trudim da pistupim drugačije. 

-Poklonio bih i Šiptarima srpsku zastavu. Ja bih i Crnogocima poklonio srpsku zastavu, ali nisam uspeo na Cetinju tada i ako sam je imao kod sebe jer su bacili mnogo suzavca. Namera mi je da  državnu zastavu Republike Srbije  iznesem na Cetinju i da zamolim Crnogorce da je pozdrave gromoglasnim aplauzom-rekao je Čanak. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar