11°C

Beograd

Photo: HappyBSC/ iza brave

Izvor: Happy BSC

OGNJEN PETKOVIĆ ZA EMISIJU " IZA BRAVE" : Svakog dana su me ubeđivali da sam ja to uradio iako sam tvrdio da nisam!

Golden Rose ad

U emisiji "Iza brave" govorilo se o tome kako je dečko Ognjen Petrović završio u pritvoru posle jednog slavlja na kome se sumnjalo da  je udarcem usmrtio druga Aleksu.

Ognjen Petković nam je ispričao kako se to sve desilo i izneo svoj sud o tome.

-    - Ja sam se nalazio unutar restorana i video sam da se stvorila neka gužva napolju na terasi.  Kada sam krenuo, izlazio sam da vidim šta se dešava. Do trenutka kada sam došao, čuo sam da se nešto prepiru i svađaju, kada sam došao do njih počela je tuča i desio se incident. Ja sam tu prišao, oni su se nabili u stakleni zid restorana i nisam mogao ni sa kim da stupim u kontakt. Međutim, u tom trenutku, svi su počeli grupno da izlaze iz restorana i tada je izašao  i pokojni mladić. Ja sam se našao između pokojnog mladića i Dušana Ivkoviča, gde sam video kako Aleksa udara Dušana i tada sam zamahnuo jer sam shvatio da sam i ja sledeći, ja sam bio tu pored pokojnog mladića, on je eskivirao i ja nisam imao kontakt sa njim. Nakon toga mene su uvukli u restoran, a kasnije kada sam izašao na sporedni izlaz, video sam kako Aleksa leži nepomičan.  Tuča je i dalje bila u toku, a kasnije se sve stišalo i došla je policija da izvrši uviđaj.

PROČITAJTE JOŠ:ZAPLENJENO 292 kilograma konoplje u sirovom stanju

-   To je sve ličilo na jednu lepu proslavu i ništa nije ukazivalo na to da će se desiti incident. Sve je bilo lepo bilo je slavlje, međutim, kada je došla slavljenička torta desio se taj incident.

-   Ja sam večerao za trpezarijskim stolom, gde se čula buka, oni su upali tu, moj otac im je rekao „Dobro veče, šta se dešava?“, na šta su oni meni rekli da sam glavni osumnjičeni za ubistvo Alekse Stoimenovića i izvršili su pretres stvari koje sam nosio tog dana.

-    U policijskoj stanici ušli smo u kancelariju gde su oni počeli da me ispituju kako se dogodio taj slučaj i odveli su me kod čoveka koji je vršio poligrafska ispitivanja. On mi je dao jedan papir, rekao mi je da opišem ceo svoj dan od buđenja do večeri. Ja sam opisao sve lepo i kada sam došao do kobnog trenutka, on je rekao da pustim papir i razgovarali smo o tome. Rekao sam da jesam zamahnuo prema Aleksi i da sam bio uplašen , da sam znao da sam ja sledeći  jer sam stajao pored njih dvojice. Oni su mi rekli da sam rekao istinu i da ne moraju da me stavljaju na poligraf, međutim, rekli su i da sam ja zamahnuo, da sam ga udario i da je on stajao devet sekundi nepomičan, kasnije pao i niko nije imao kontakt sa njim. Ja sam rekao da se ne sećam toga, da sam zamahnuo, ali da nije došlo do kontakta, a oni su rekli da je došlo do udarca i da se sve vidi lepo na snimku

-  Dobio sam kasno uveče advokata po službenoj dužnosti. On mi je rekao da se držim i da ne brinem ništa. Odatle me spuštaju sprat niže i tu čekam da me odvede marica koja je pre toga odvela druge privedene momke. Kada je vozilo stiglo, odvezli su me u KPZ Niš u policijski pritvor.

-   Na saslušanju tužilac je konstatno tvrdio da sam ja zadao kobni udarac, dok sam ja stalno tvrdio da nisam to uradio. Bio sam uzrujan, tražio sam vodu, nije mi bilo dobro, tražio sam medicinsku pomoć koju mi nisu dali. Nastavili su da tvrde da sam ja bio taj koji je zamahnuo i dao smrtonosni udarac i da niko sem mene to nije mogao da bude.

PROČITAJTE JOŠ:  HAPŠENJE U MAJDANPEKU: Izvršeno krivično delo teška krađa!

-   Jer su stalno ponavljali da sam ja kriv, pomislio sam da je možda zaista tako, jer oni ne bi lagali po tako bitnim pitanjima. Dosta puta sam rekao „možda“ i to je ušlo u zapisnik i nakon toga smo otišli do sudije koji mi je odredio pritvor od 30 dana.

-  Verovao sam inspektorima i tužiteljki nisam verovao da govore tako bitne stvari, a da nije istina. Kasnije se videlo da govore neistinu.

- U tim trenucima nikom nije bilo lako, niko se nije nadao da će tako nešto da se desi.

-   Kada su me stavili u tu neku sobu u bolnici video sam da je sve to neko nameštanje i da sam u velikom problemu. Jedan dečko mi je jako pomogao da podignem svoje psihičko stanje.

-   Svakog dana su me ubeđivali da sam to ja uradio, iako sam tvrdio da nisam. Svašta sam proživeo u zatvoru i jedva sam čekao da izađem.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad