11°C

Beograd

Photo: pixabay-jarmoluk

Izvor: Telegraf

Ona je drugi razred i otac joj poginuo! Evo šta su drugari smislil za nju!

Golden Rose ad

U Beogradu u Ulici kneza Višeslava za vikend desila se saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo muškarac. Reč je o ocu jedne devojčice, učenice drugog razreda Osnovne škole "Ujedinjene nacije" na Ceraku. Već u ponedeljak u holu našla se kutija za prikupljanje humanitarne pomoći.

PROČITAJTE JOŠ: Nesreća na Ibarskoj magistrali: Cisterna udarila dečaka u blizini lokalnog fudbalskog igrališta

Naime, majke dece iz tog odeljenja pokrenule su akciju. Pomoći čoveku u nevolji bila je njihova deviza; mislile su o detetu koje je ostalo bez oca i o majci koja je ostala samohrana.

O tome kako su se odlučili na akciju prikupljanja pomoći govorio nam je Dejan sa Ceraka, komšija.

PROČITAJTE JOŠ: PAO DILER (38) U KRALJEVU: Kod osumnjičenog pronađeno 212 grama droge

- Desilo se da je za vikend poginuo otac te devojčice padom sa motora. Onda su majke iz tog odeljenja mene zvale i tražile da postavimo kutiju u školu - kaže navodeći da ovo nije prva slična akcija.

Prethodnog puta solidarne komšije, školu i roditelje dece ujedinila je tragična pogibija pilota u selu Brasina kod Malog Zvornika.

- Sećate li se kada su poginula ona dva pilota? Jedan je nadletao svoju kuću. Deca jednog od njih idu u našu školu. Akcija je odmah napravljena. Trajala je nedelju dana, sredstva su prikupljena... - kazao je  navodeći da se trude da se nađu onima kojima je to potrebno.

Da je kutija postavljena u znak solidarnosti i brige za učenicu i njenu majku nakon tragične smrti oca i muža, potvrdili su nam i iz škole. Kažu da kutija za prikupljanje pomoći u holu škole, još od prošle školske godine, te da se inače dogovorom određuje kome će prikupljena pomoć pripasti. Ovoga puta akcija je organizovana konkretno za pomoć porodici Protić.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad