7°C

Beograd

Photo: HappyBSC/vlahović

Izvor: Happy BSC

SAMO U EMISIJI "ĆIRILICA": Da li će Rusija pružiti vojnu pomoć Srbiji? Da li je Rusija finansirala Crnu Goru da se odvoji od Srbije?

Golden Rose ad

Branko Vlahović, novinar, govorio je u večerašnjoj epizodi emisije „Ćirilica“ o tome kako Rusija gleda na novonastalu krizu na KiM. 

O stavu ruskih medija i zvaničnog Kremlja, Vlahović je rekao sledeće:

- Ruski mediji su vrlo brzo reagovali povodom situacije i zabeležili su posete Bocana Harčenka. Stav Rusije je jasan – oni podržavaju Srbiju. 

PROČITAJTE JOŠNAPAD U KOSOVSKOJ MITROVICI: Grupa od petnaestak Srba pogođena flašama i noževima!

Vlahović je takođe govorio i o tome ko su oni koji se u Rusiji za sve pitaju i da li su oni na strani srpskog naroda na KiM:

- Tri ključna čoveka koja daju konačnu odluku i stav povodom stvari u svetu su Sergej Lavrov, Sergej Šojgu i Vladimir Putin. Zna se ko je i u Americi važan i ko treba da se prati. Što se tiče Rsije i Kosova, stav se apsolutno nije promenio. Rusi su bili i biće na našoj strani. 

O tome da li je Rusija spremna da pruži vojnu pomoć Srbiji, Vlahović je kratko i jasno odgovorio: 

- Zabluda je da će Putin da šalje vojsku na Kosovo i mediji koji o tome izveštavaju su naivni. Rusi su spremni da nam pomognu, ali vojna pomoć je sve teže izvodljiva. Treba znati jedno – Rusija ne može da uđe u Treći svetski rat zbog Kosova. 

PROČITAJTE JOŠEKSKLUZIVNO U "ĆIRILICI": Da li je Amerika na strani Kurtija? Ko pomaže Prištini da teroriše srpski narod na KiM?

Po mišljenju Vlahovića, jedini način da se trenutna situacija preokrene u korist Srbije na međunarodnom nivou jeste da Priština počini toliko zla Zapadu da na kraju zapadne sile shvate da su dobili mnogo više štete nego koristi od podrške monstrum-državi kao što je Albanija.  

Takođe, Branko Vlahović je govorio i o ulozi Rusije po pitanju ocepljenja Crne Gore: 

- To nije nkakva tajna, Deripaska je bio oligarh koji je preko Mila Đukanovića sproveo svoj interes na Balkanu. Deripasku je Milo Đukanović koristio za plaćanje zapadnih lobista. Oni su obećali Deripaski da će mu prodati kombinat za preradu aluminjuma. Oni su njemu obećali tada da će za preradu aluminjuma koristiti jefrinu struju koju će mu Crna Gora prodavati. Ipak, Crnogorci su u međuvremenu prodali eletkrodistribucju Italijanima. Italijani su posle tražili od Deripaske da plaća struju po regularnoj ceni. Tu je došlo do konflikta i zbog toga Đukanović krivi Deripasku da mu je pokvario odnose u Kremlju. Odnosi su se dodatno pokvarili kada je Đukanovć uveo sankcije Rusiji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad