10°C

Beograd

Photo: Youtube, Printscreen/Na pravom mestu

Izvor: Happy BSC

U EMISIJI "NA PRAVOM MESTU" iskrene ispovesti svedoka tragične istorije srpskog naroda, čije posledice osećamo i danas - "OLUJA" ZA NEZABORAV

4. avgust 1995. godine početak je tragedije srpskog naroda u Hrvatskoj, vojna akcija „Oluja“ zauvek će ostati urezana u istorijskom pamćenju srpskog naroda.

U večerašnjoj emisiji "Na pravom mestu" gosti su prof. Dr Miroslav Bjegović, Nikola Cerovac predsednik Centra „Knin“ i Mile Bosnić predsednik udruženja Krajišnika i kapetan Dragan Vasiljković u iskrenim ispovestima podsećaju nas na načine sprovođenja vojne akcije "Oluja" progona više od 200.000 pripadnika srpskog naroda sa teritorije Hrvatske.

VAŽNO:

VUČIĆ DANAS U VLADIČINOM HANU: Predsednik najavio zaposlenje preko 2500 radnika!

IN MEMORIAM: OVAKO JE ZA HAPPY TV GOVORIO LAZANSKI O SVOM POSLU: Ne postoje istraživački novinari, postoje samo DOBRI I LOŠI!

ANA BRNABIĆ OTKRIVA U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Nije važno više da zaposlimo ljude, već da oni imaju veća primanja - PROSEČNA PLATA BIĆE 900 EVRA!

Sagovornici Antonele Jelić  podsećaju nas na uzroke ovog tragičnog egzodusa i poražavajuće činjenice da je  srpski predsednik Milošević izdao je svoj narod u Republici Srpskoj i Republici Srpskoj Krajini. „Oluja“ je udruženi zločinački poduhvat sa ciljem proterivanja srpskog naroda sa svojih ognjišta,  ova vojna akcija ima i elemente genocida iako se to do sada u javnom diskursu ni ovdašnjem ni međunarodnom nije pominjalo. Hrabrim pitanjima, pozivajući se na činjenice, argumentovano i analitično ovom temom bavi se novinarka Antonela Jelić omogućavajući svojim sagovornicima da bez zadrške govore. Srpski narod nije izvukao pouke iz Drugog svetskog rata, iako  je bio antifašistički, ali na žalost pouke nije izvukao ni iz Jasenovca, otoka Paga, na Zrću u Jadovnu na Velebitu na svim mestima na kojima su Srbi stradali ... Neposredno pre "Oluje"Srbi na tim prostorima verovali su najviše  u svoju vojsku u JNA, ali pomoć nisu dobili i jedino što je preostalo bilo je da se samoorganizuju. I dan danas  neshvatljivo je da se Srbi proglašavaju agresorima na prostorima na kojima žive vekovima. HDZ bila je opcija koja je trebalo da Srbe izbriše iz Ustava Hrvatske i to je i učinjeno. 

Potresna svedočenja Nikole Cerovca ne mogu gledaoce ostaviti ravnodušnim, istorijske činjenice neka nam budu nauk za budućnost. Emisija koja nas podseća da je najveće bogatstvo koje u životu možemo imati naše čovekoljublje, oprostimo, ali nikada ne zaboravimo, razumimo ljude čije su sudbine uslovila zverstva dželata nad njihovim životima, njihovim vrednostima, njihovim bogomoljama, svemu što je njihovo, a kao civilizacijska vrednost i tekovina pripada svima nama.

PROČITAJTE JOŠ:

KORONA PRESEK: Najnoviji podaci o epidemiološkoj situaciji u Srbiji

STAROVIĆ ISTAKAO: Suštinski problem u BIH su odnosi između bošnjačkog i hrvatskog faktora!

SAOBRAĆAJ SE ODVIJA USPORENO: Radovi na više pravaca!

BEOGRAĐANI ĆE OD SAD MOĆI NELEGALNU GRADNJU DA PRIJAVE KROZ POSEBNU PLATFORMU: U svakom drugom slučaju biće strogo kažnjeni!

RHMZ IZDAO DVA UPOZORENJA: Od ekstremnih temperatura do pljuskova i grada (FOTO)

-Manastir Krka je zborno mesto kulture srpskog naroda u Hrvatskoj. Moramo biti složni, a ne nesložni da bi smo naš rod i porod stvorili i odgajili novu generaciju dece kojima će mo se kao narod ponositi- reči su Nikole Cerovca predsednika Centra "Knin".

Važna činjenica koja nam nije na ponos je da  dela iz naših crkava i manastira nisu bila konzervirana i pitanje je kako su Mimarina dela očuvana i koliko su upravo Srbi nemarnim odnosom prema kulturnim vrednostima to omogućili. U ovdašnjim medijima do sada nismo bili u prilici da čujemo ovako iskrene ispovesti i ogoljenu istinu svedoka jedne tragične epohe čije posledice živimo i dan danas.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar