10°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: Happy BSC

KAPETAN DRAGAN U EMISIJI "NA PRAVOM MESTU" - Mi slavimo naše poraze umesto da slavimo naše pobede, za mene "Oluja" traje i danas

U emisiji "Na pravom mestu" tema je jedan od najtragičnijih događaja novije srpske istorije, egzodus više od 200.000 Srba iz države Hrvatske.

- Naše kulturno blago na tom prostoru je bio ugroženo, ali Srbija nam je pomogla i Narodni muzej takođe, mnogo toga je preneseno u Narodni muzej u Beogradu restaurirano i konzervuirano- rekao je Nikola Cerovac. 

VAŽNO:

VUČIĆ DANAS U VLADIČINOM HANU: Predsednik najavio zaposlenje preko 2500 radnika!

IN MEMORIAM: OVAKO JE ZA HAPPY TV GOVORIO LAZANSKI O SVOM POSLU: Ne postoje istraživački novinari, postoje samo DOBRI I LOŠI!

ANA BRNABIĆ OTKRIVA U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Nije važno više da zaposlimo ljude, već da oni imaju veća primanja - PROSEČNA PLATA BIĆE 900 EVRA!

- Mi smo u Hrvatskoj vekovima i tamo smo autohton narod, Srbi su u Dalmaciji i delu Like oduvek, austrijski velikaši su svoje povukli u Korušku i Štajersku, mi tamo dolazimo na praznu zemlju i nismo nikakvi osvajači i uzurpatori nego autohton narod. Neshvatljivo da mi Srbi iz Krajine ne koristimo antifašističku borbu kao naš adut, svojevremeno Stipe Mesić odlazi na proslavu Dana pobede nad fašizmom u Moskvu, a naš predsednik ne ide nego menja imena ulica ruskih generala koji su ovde ginuli. Hrvati nas izbacuju iz Ustava i prave prevaru uz pomoć Nemačke, a danas u preambuli Hrvatskog Ustava stoji da se država poziva na antifašizam –prof. Dr Miroslav Bjegović.

Fasciniraju istine koje nam predočavaju Antonelini sagovornici i sve što možemo čuti „baca novo svetlo“ na ono što o „Oluji“ znamo.

-Kordunaši su trebali da budu žrtve,  ovo je nezapamćeno etničko čišćenje u Evropi, mi ne smemo spominjati Jasenovac kad pričamo o Srebrenici i to je strašno. Hrvatska tisućljetnja kultura je spalila 2 miliona knjiga, šta je to nego kulturocid. Svi Tuđmanovi govori su finiš genocidne namere, uspevaju da neke od nas pokrste, mnoge su ubili, ali mi smo se sačuvali svojom borbom. Zahvaljujući Nemačkoj i Vatikanu Evropa slavi uništenje srpskog naroda koji je sačuvao u Drugom svetskom ratu. Hrvati su nam ukrali i Sinjsku alku, svu kulturnu tekovinu, kradu naš identitet. Srbi generali iz JNA koji su prodali svoju zemlju, svoju vojsku, oni su posebna priča i sramota, to su ljudi koji su pogazili vojnu zakletvu i Ustav – rekao je Mile Bosnić.

Mile Bosnić je jedan od 1500 onih koje Hrvatska traži, onemogućeno mu je kretanje, povratak na svoju imovinu,  i danas sudije u Hrvatskoj kažnjavaju Srbe uz komentare „Vi ste nas ugnjetavali 500 godina“!? sve što u emisiji  možemo čuti nepobitni su dokazi o diskriminaciji nad srpskim narodom koja se takoreći kontinuirano sprovodi  od „Oluje“ do danas bez da iz Evrope ima ikakve reakcije.

-Istina je gorka samo za Srbe, ali ne za Hrvate i muslimane, hrvatski narod Miloševiću treba da digne spomenik, jer sve što sada imaju i sve što čine, on im je omogućio –istakao je Mile Bosnić.

-Prvi egzodus je odlazak intelektualca našeg naroda iz gradova, mnogi su došli u Srbiju, a neki su otišli i u inostranstvo, to je početak svih naših tragičnih egzodusa. Moramo se naoružati znanjem i ne smemo se zaustaviti na verovanju kvazi istoričarima – Mile  Bosnić.

- Ne smemo čekati  50 godina da bi smo rasvetleli dogadjaje u kojima smo i sami učestvovali, moramo postavljati prava pitanja – profesor dr Miroslav Bjegović.

Na krucijalno pitanje Antonele Jelić  „Ko to nama kroji istoriju“ Nikola Cerovac odgovara „ Ja mislim da se arhiva polako otvara, ali na žalost vidi se i koliko među nama samima ima loših događanja“

PROČITAJTE JOŠ:

KORONA PRESEK: Najnoviji podaci o epidemiološkoj situaciji u Srbiji

STAROVIĆ ISTAKAO: Suštinski problem u BIH su odnosi između bošnjačkog i hrvatskog faktora!

SAOBRAĆAJ SE ODVIJA USPORENO: Radovi na više pravaca!

-Ja možda doživljam čitav rat u Krajini na jedan drugačiji način. Sutra Hrvati slave najveći zločin posle Drugog svetskog rata. Hrvati su eksperti za kreiranje lažne istorije i to mora svima biti jasno. Moram i ovo reći Krađorđe je otac svih srpskih kraljeva, a Hrvati su izmislili lik koji se zove Matija Gubac o kome ne postoji bni jedan jedini dokument o njegovom postojanju, dakle o tom izmišljenom liku deca danas uče u Hrvatskim školama, a mi slavimo poraze , dok naše pobede ne slavimo i fokusiramo se na negativu i poraze, niko ne govori o našim pobedama. Zahvaljujući Ivici Dačiću povučeno je 18 priznanja Kosova, njemu bi trebalo dići spomenik za života, to želim da naglasim. Nisam imao samo ustaše protiv sebe nego i četnike i ja sam zato stvorio knindže, a i neki oficiri JNA su bili protiv mene. Knindže su rasformirane posle najuspešnije akcije u tom ratu, to je bilo oslobađanje Gline. Oluja traje i dan danas, 66 Srba je trenutno u zatvorima u Hrvatskoj samo zato što su Srbi – reči su kapetana Dragana Vasiljkovića.

Dramatično, hrabro, analitično, iskreno, autentično, do sada neviđeno u medijskim istupanjima, o temi prognanih Srba iz Hrvatske, govore gosti emisije "Na pravom mestu" autorke Antonele Jelić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar