15°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: Tanjug

AKVIZICIJA: Rajfajzen banka preuzela Kredi agrikol u Srbiji

Raiffeisen Bank International AG (RBI) saopštila je danas da je srpski ogranak ove grupacije, Raiffeisen banka a.d. Beograd, potpisala ugovor o akviziciji 100 odsto akcija banke Crédit Agricole Srbija A.D. Novi Sad (ogranka francuske Crédit Agricole S.A.) uključujući i lizing kompaniju CA Leasing Srbija d.o.o. koja je u njenom stoprocentnom vlasništvu.

VAŽNO:

VUČIĆ DANAS U VLADIČINOM HANU: Predsednik najavio zaposlenje preko 2500 radnika!

IN MEMORIAM: OVAKO JE ZA HAPPY TV GOVORIO LAZANSKI O SVOM POSLU: Ne postoje istraživački novinari, postoje samo DOBRI I LOŠI!

ANA BRNABIĆ OTKRIVA U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Nije važno više da zaposlimo ljude, već da oni imaju veća primanja - PROSEČNA PLATA BIĆE 900 EVRA!

Za uspešno okončanje ove transakcije neophodna su odobrenja regulatora, dodaje se u saopštenju.

“Uvereni smo da bi Crédit Agricole banka i lizing na najbolji način upotpunili naše poslovanje u Srbiji, budući da negujemo iste vrednosti i poslovnu kulturu. Čvrsto verujem da bismo ovako osnaženi bili u prilici da još većem broju klijenata pružimo inovativne proizvode i dodatno unapredimo korisničko iskustvo”, izjavio je ovim povodom Zoran Petrović, predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke u Srbiji.

Predsednik Izvršnog odbora RBI-a Johan Štrobl kazao je da je Srbija veoma interesantno tržište za RBI i da joj nudi nam veliki potencijal rasta.

''''Crédit Agricole Srbija strateški savršeno odgovara našoj banci i lizing kompaniji u Srbiji i ta akvizicija bi podržala dodatnu mogućnost rasta na ovom tržištu”, naveo je Štrobl.

Crédit Agricole Srbija ima bazu od oko 356.000 klijenata, navodi se u saopštenju i dodaje da ta banka ima vodeću poziciju u finansiranju agrobiznisa (tržišni udeo preko 20 odsto) i das na taj način odlično dopunjava poslovni profil Raiffeisen banke a.d. Beograd.

U drugom kvartalu 2021. godine, Crédit Agricole Srbija imala je ukupnu aktivu od 1,3 milijarde evra, dok je ukupna aktiva Raiffeisen banke a.d. iznosila 3,4 milijarde evra.

Ukoliko se ova transakcija uspešno okonča, plan je da se Crédit Agricole Srbija A.D. Novi Sad pripoji Raiffeisen banci a.d. Beograd, a CA Leasing Srbija d.o.o. Raiffeisen Leasing-u d.o.o. Beograd.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar