10°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen /SUBOTICAcom

Izvor: Tanjug

GENERAL MOJSILOVIĆ: Najviša ocena za pokaznu vežbu gašenja požara

 U jednom od skladišta pogonskih sredstava Centralne logističke baze danas je realizovana pokazna vežba gašenja požara, uz prisustvo načelnika Generalštaba Vojske Srbije, generala Milana Mojsilovića sa saradnicima.

VAŽNO:

VUČIĆ DANAS U VLADIČINOM HANU: Predsednik najavio zaposlenje preko 2500 radnika!

IN MEMORIAM: OVAKO JE ZA HAPPY TV GOVORIO LAZANSKI O SVOM POSLU: Ne postoje istraživački novinari, postoje samo DOBRI I LOŠI!

ANA BRNABIĆ OTKRIVA U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Nije važno više da zaposlimo ljude, već da oni imaju veća primanja - PROSEČNA PLATA BIĆE 900 EVRA!

Cilj uspešno realizovane vežbe je predstavljanje dostignutog nivoa osposobljenosti vatrogasnih i skladišnih jedinica Centralne logističke baze i načina saradnje sa drugim jedinicama Vojske Srbije i vatrogasno-spasilačkim jedinicama Ministarstva unutrašnjih poslova prilikom gašenja početnih požara opasnih materija u skladištu vantrupnih rezervi.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, na vežbi su prikazane radnje i postupci gašenja požara nastalog prilikom izdavanja pogonskih sredstava na auto-vagon pretakalištu, od uzbunjivanja nakon nastanka požara, dejstva vatrogasnih jedinica Centralne logističke baze i pružanja prve pomoći povređenom u gašenju požara, do zajedničkog angažovanja sa teritorijalno nadležnom vatrogasno-spasilačkom jedinicom.

Odajući priznanje učesnicima vežbe načelnik Generalštaba Mojsilović izrazio je zadovoljstvo profesionalnim odnosom i obučenošću jedinica Vojske Srbije za gašenje požara i ostvarenom saradnjom sa vatrogasnom jedinicom iz sastava Ministarstva unutrašnjih poslova.

''''Ohrabren sam prikazanim nivoom osposobljenosti, poznavanjem procedura, kao i mogućnostima formacijskih vatrogasnih sistema, ali i odličnom saradnjom jedinica Vojske Srbije na terenu sa vatrogasno-spasilačkom jedinicom iz sastava Sektora za vanredne situacije, koja je ključna u realizaciji ovakvih zadataka'''', istakao je general Mojsilović, ocenjujući vežbu najvišom ocenom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar