0°C

Beograd

Photo: Printscreen/pixabay

Izvor: tanjug

KFOR PREDUZEO DALJE KORAKE: Pojačane patrole i razmeštene jedinice na prelazima Jarinje i Brnjak!

Golden Rose ad

Komandant Kfora, general-major Franko Federiči saopštio je večeras povodom situacije na severu KiM da je Kfor preduzeo dodatne korake na terenu, pojačavši patrole duž glavnih saobraćajnica gde su blokade i razmestivši svoje jedinice na prelazima Jarinje i Brnjak, u skladu sa svojim mandatom koji proističe iz Rezolucije UN 1244.

PROČITAJTE JOŠNAPAD U KOSOVSKOJ MITROVICI: Grupa od petnaestak Srba pogođena flašama i noževima!

U saopštenju dostavljenom medijima navodi se da je Kfor obavio razgovore sa svim stranama koje bi mogle da doprinese okončanju protesta.

PROČITAJTE JOŠEKSKLUZIVNO U "ĆIRILICI": Da li je Amerika na strani Kurtija? Ko pomaže Prištini da teroriše srpski narod na KiM?

 - Usvojene mere, o kojima je prethodno razgovarao komandant Kfora sa svim institucijama na Kosovu, kao i gradonačelnicima opština na severu, imaju za cilj sprovođenje brze deskalacije tenzija nastalih prošle nedelje i obnavljanje bezbednog i sigurnog okruženja i slobode kretanja za sve zajednice na Kosovu- navodi se u saopštenju Kfora.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Golden Rose ad