-1°C

Beograd

Photo: srpskalista.net

Izvor: Novosti

SRBI SU UPLAŠENI I BESNI! Juče se PUCALO po porodičnim kućama u kojima su bile bebe, trudnice, majke - TO JE NEPRIHVATLJIVO!

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da je jutros mirno u srpskim sredinama na severu Kosova i Metohije, ali da su Srbi uplašeni i besni i da traže zaštitu države Srbije jer, kako kaže, više ne mogu da predvide šta ih čeka i na kakve je akcije spremna Priština.

Simić je rekao da su tokom jučerašnjeg upada do zuba naoružanih specijalaca Rosu u opštinu Zvečan i severni deo Kosovske Mitrovice najdirektnije bili ugroženi životi Srba koji su, kako kaže, goloruki trpeli otvorenu vatru od strane specijlaca.

- Ono što se juče dogodilo je neprihvatljivo i nedozvoljeno. Pucalo se po porodičnim kućama u kojima su bile bebe, trudnice, majke... Naš narod je uplašen, ali i besan, ovo više ne može da se trpi, ne možemo više ni u najgorim scenarijima da predvidimo šta čeka Srbe na KiM, rekao je Simić.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ POSLAO SNAŽNU PORUKU IZ RAŠKE: U borbi u kojoj moramo da štitimo živote naše dece, ne samo da ćemo da ih zaštitimo - U TOJ BORBI ĆEMO I DA POBEDIMO! (VIDEO)

Naveo je da su, samo nekoliko dana nakon što su se jedinice Rosu povukle sa Jarinja i Brnjaka i počela primena potpisanog sporazuma, do zuba naoružani specijalci ponovo upali u srpske sredine pod tobožnjim izgovorom da sprovode akciju u "borbi protiv plazma keksa, koka-kole i fante".

Simić je kazao da se nigde u svetu ne sprovodi inspekcija uz duge cevi i da se nigde demonstranti, kako je Priština predstavila srpski narod, ne razbijaju puščanim mecima.

- Juče nismo videli specijalce sa štitovima kako razbijaju demonstrante, videli smo tone suzavaca, šok bombe i upotrebu vatrenog oružja po golorukom narodu, kazao je Simić.

Naglasio je da su Srbi odlučni da ostanu i opstanu na KiM, a da su od predsednika Aleksandra Vučića i drugih državnih struktura tražili samo jedan odgovor: da li će država da stane u zaštitu svog golorukog naroda ili ne.

PROČITAJTE JOŠ: PRIPADNICI ROSU ZAMALO UPUCALI BEBU: Izrešetana porodična kuća - UZNEMIRUJUĆI PRIZOR! (FOTO)

- Kako god bilo, moramo da nađemo način kako da branimo svoje porodice i kuće, ali u tome očekujemo podršku naše države i svih struktura, jer ovo je neizdrživo, rekao je Simić.

Dodao je da je jutros mirno na severu KiM, ali da je, kako kaže, tako bilo i juče sve do osam sati, kada su upali specijalci Rosu.

- Ne mogu da kažem da je sve u redu i da li upravo neko iz Prištine šalje specijalce Rosu na goloruk srpski narod. Situacija je mirna, ali tako je bilo i juče dok Rosu nisu upale na sever, tako je bilo i pre 20. septembra dok specijalci nisu došli na Jarinje i Brnjak, kazao je Simić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad