-1°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: Novosti

KORONA STANJE U GORNJEM MILANOVCU: Preminuo jedan pacijent - među 55 zaraženih ima i DECE!

Novi smrtni ishod u Kovid zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, nažalost, tokom minula 24 sata – preminuo je pacijent godišta 1943.

U toj "crvenoj“ zoni, prema preseku od jutros u sedam sati, leči 36 pacijenata.

- Kod njih 32 potvrđen je virus korona. Tokom protekla 24 sata, primili smo dve osobe sa simptomima koji ukazuju na taj virus, otpusta na kućno lečenje nije bilo – izjavio je dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Dom zdravlja u Gornjem Milanovcu, danas, prema svojoj uobičajenoj višenedeljnoj praksi, saopštava zbirni broj novoinficiranih tim virusom za sva tri prethodna dana (26, 27 i 28. novembra).

- Registrovano je još 55 slučajeva zaraze virusom korona, među njima još dvoje dece. Tokom ta tri dana, u Kovid ambulanti Doma zdravlja ukupno je pregledano 595 osoba, od kojih u Pedijatrijskoj kovid ambulanti 132 dece. Na bolnička lečenja upućeno je 13 osoba - zvanični su podaci iz te medicinske ustanove.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminule su 184 osobe. U celom tom periodu, korona virusom ukupno ih je, po dosadašnjim zvaničnim podacima, zaraženo 6.489. Od tog broja, samo od početka avgusta ove godine, obolelo je njih 2.637, od kojih 393 dece.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad