-1°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: HappyBSC

PREDRAG JEREMIĆ U "VIKEND JUTRO" na TV HAPPY: Trebalo je dosta vremena da se obelodani istina u slučaju "Jovanjica"

U današnjoj emisiji “Vikend jutro” o aferi “Jovanjica“ govorili su Predrag Peca Jeremić - portal “Embargo“ i Zora Dobričanin - advokat.  

Jeremić je istakao da je trebalo dosta vremena da se obelodani istina i prave činjenice u ovom slučaju.  

- Dobro je da istina izlazi na videlo da je u pitanju jedna vrlo vešta montaža sa pokušajem da se najviši državni organi, tajne službe i svi oko njih uvuku u strašno lošu priču koja je trebala da na kraju ima poraznu činjenicu i razočarenje naroda - rekao je Jeremić.  

On je rekao da kada je u pitanju medijska uloga oko ovog slučaja, da su plasirane dezinformacije kako bi se napravila afera koja bi potresala Srbiju nekoliko godina i koja bi diskreditovala predsednika na političkom polju.  

- Mi smo kao država skloni da otkrivamo i ono što treba i što ne treba kako bi dobili jeftine političke poene - istakao je Jeremić.    

Dobričanin je naglasila da treba pratiti put novca i shvatiti ko finansira najglasnije glasnogovornike.  

- Sva veštačenja smo osporili zbog nezakonitosti. Generalno, veštaci u sudskim postupcima bukvalno “imaju ulogu Boga”. Od njih zavisi u kom pravcu će se kretati neko suđenje i da li će neki okrivljeni biti osuđen ili oslobođen i oni su toga vrlo svesni i neki time manipulišu. To može biti veoma opasno. Oni istrajavaju u svojim greškama iz mnogo razloga: ili zato što su obećali policiji ili tužilaštvu ili zato što se policija na njih oslanja ili jer su sujetni i tvrdoglavi...  - rekla je ona i dodala da je ta oblast malo kontrolisana i da i veštaci treba da imaju etički kodeks.  

Ona je istakla da je THC u predmetu “Jovanjica” veštačen od strane Nacionalnog kriminalističko - tehničkog centra MUP-a čiji su rezultati neproverljivi. 

- Svako veštačenje mora da bude proverljivo određenim metodom, procedurom ili procesom. Ako napišete da je THC toliki morate da omogućite drugoj strani da proveri sve što je urađeno - rekla je ona.  

Dobričanin je istakla da je industrijska konoplja zlatna biljka budućnosti koja osim što je lekovita korisna je i za izradu mnogih predmeta i doživela je ekspanziju u Evropi.  

- Moj klijent je bio vrlo uspešan u tome što je radio. Neko ko je posmatrao sa strane je to prepoznao i pojurio da zaustavi dok se mnogo ne proširi. I onda mu je ponuđen ogroman novac, oko 800.000 dolara za njegov biznis. On nije hteo da proda brend “Jovanjica” ni za kakav novac i posle toga je počela njegova golgota - rekla je Dobričanin.

Ona se osvrnula i na slučaj Ćuruvija i istakla da je apsolutna sigurna na osnovu svih dokaza u spisima predmeta i onoga što poslednjih 20 godina sluša i zna o tom predmetu da ni njeni klijenti Ratko Romić i Milan Radonjić ni Miroslav Kurak i Radomir Marković ne mogu da budu odgovorni za ubistvo Slavka Ćuruvije, kao i da o tome nema nijednog dokaza. 

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/channel/UCh1-xopKMTD73yhkDkur3Rw

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala. 

 

 

 

 

 

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad