15°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: Novosti

AGENT DEA RAZOTKRIO DILERE: Detalji akcije u kojoj su u Španiji uhapšena dvojica Srba

Šestorica osumnjičenih za trgovinu narkoticima u španskoj Galiciji, među kojima su i dvojica Srba, N. D. (37) i P. P. (36), članovi "Balkanskog kartela", uhapšeni su zahvaljujući činjenici da se u redove pripadnika kriminalne grupe "poslastičari", infiltrirao agent DEA (Američke agencije za borbu protiv droge).

Tom prilikom na nekoliko lokacija, zaplenjeno je 560 kilograma kokaina, a sada je španska policija saopštila detalje ove akcije, kojoj su dali naziv "Dinastija".

Prema onome što je objavio sajt sa Pirinejskog poluostrva, El Correo Gallego, Srbi i Španci pohapšeni su prilikom pregovora o primopredaji narkotika.

- Lisice na ruke "poslastičarima" su stavljene u jednoj brvnari, gde je trebalo da se nađu sa dvojicom Srba - navodi se na sajtu.

- U planu je bilo da kokain do odredišta transportuju u pokvarenom automobilu, koji su natovarili na kamion šlep-službe. Prethodno su nekoliko nedelja praćeni, snimani su njihovi razgovori, a veliku pomoć u razotkrivanju, španski istražitelji su imali od američkog agenta, koji je nešto ranije uspeo da se ubaci u njihove redove, kao potencijalni kupac. Policija je na jednom kružnom toku presrela beli "BMV" u kojem su bili Srbi. Akcija je izvedena munjevito, tako da nisu imali vremena da reaguju.

GALICIJA KLjUČNA ZA UVOZ NARKOTIKA

SAZNAJTE JOŠ...

BRAČNI PAR SA SINOM PLJAČKA PO ŠAPCU: Ukrali lančić vredan oko 110.000

KORONA PRESEK: Zaraženo 8.000 ljudi!

PRITVOR DO 30 DANA OSUMNJIČENOM ZA UBISTVO DEKA SAVE: Tupim predmetom tučen do smrti

Sutra prvi sastanak Sinoda SPC od sahrane patrijarha Irineja

JEZIVO: Ugledna zagrebačka doktorka izvršila samoubistvo

"POSLASTIČARIMA" je prema raspoloživim podacima, prvobitno baza bila u regionu Salnes, da bi se kasnije prebacili u Ribadeo. Kako je saopšteno, pripadnici grupa sa Balkana učvrstili su kontakte sa "kolegama" iz Španije zbog povoljnog položaja galicijske obale, koja je jedna od ključnih tačaka za uvoz narkotika iz zemalja Južne Amerike u Evropu.

Za to vreme drugi deo policijskih snaga, upao je u kuću gde su N. D. i P. P. čekali prodavci, ne sluteći šta se događa. Pojedini paketi kokaina, kako je objavljeno bili su obeleženi grbom FK Mančester junajted. Ispred kuće, bilo je parkirano vozilo šlep-službe sa pokvarenim automobilom, u kojima su napravljene tajne pregrade za skrivanje droge. Operacija je isplanirana do najsitnijeg detalja i sve je završeno u kratkom roku. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar