28°C

Beograd

Photo: happybsc

Izvor: Happy BSC

EKSKLUZIVNO U "IZA BRAVE" Bolna ispovest ŽRTVE SISTEMA Ivane Olujić (SUBOTA U 20.50)

Emisija "Iza brave" ove subote u 20.50 baviće se možda i najstrašnijom situacijom koja može da se desi u jednom društvu. 

Onom u kojoj sudovi i tužilaštvo znaju da progone nevinu osobu, ali to nastavljaju da rade iz političkih razloga.

- Što društvo više upada u laž to više mrzi one koji govore istinu, dok ih na kraju ne proglasi izdajnicima - rekao je svojevremeno Džordž Orvel.

Kada političari žele jeftine poene onda izmišljaju kriminalne grupe, a kada se izmišljaju kriminalne grupe onda se traže i lažni svedoci protiv njih.

Početkom dvehiljaditih pominjale su se drumska, duvanska, farmaceutska i mnoge druge mafije.

Svaki dan su se rađale razne mafije i organizovane kriminalne grupe i samo se čekao trenutak kada će neko pomenuti mafiju dece iz vrtića koliko daleko su išli u apsurdnim optužbama i konstrukcijama.

Punile su se ćelije na takozvanoj "specijali". 

Novinski naslovi, visoke cifre, narod se naslađivao uspehu tadašnje policije jer konačno su ulovili velike ribe, ali sve to je bilo daleko od istine.

U takvim vremenima, kada moćnici žele da pokažu zakon sile, a ne silu zakona stradaju nevini ljudi.

Prvi na udaru su oni koji odbijaju da počine krivokletstvo u korist tužilaštva kako bi potkrepili nepostojeće slučajeve protiv nepostojećih mafija pred sudovima. 

Ovo je priča o jednoj takvoj osobi. Pevačica Ivana Olujić Oluja proživela je istinsku torturu samo zato što je odbila da lažno svedoči u tzv. slučaju "duvanske mafije" pred Specijalnim sudom.

- Odgovorno tvrdim da čovek koji je jednom bio duže u pritvoru ili u zatvoru da on zauvek ostane tu... Rekle su mi da se ovde lako ulazi ali se teško izlazi. Imala sam utisak da bi bilo šta što sam rekla moglo da se iskoristi protiv mene i odlučila sam da se branim ćutanjem... Kada bih znala šta da uradim da se spasim te boli, da noću ne sanjam te stvari... Taj bol ne može nikada da se izbriše - rekla je u ekskluzivnoj ispovesti Ivana Olujić. 

Ovo je emisija o kojoj bruji ceo region! 

Proverite zašto!

Emisija "Iza brave", subota u 20:50 na Happy televiziji!

Ostanite uz HappyTV! 

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar