11°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: Happy BSC

Svi DOKAZI na sudu su bili u moju korist! Ipak sam OSUĐENA na ZATVOR! (GLEDAJTE "IZA BRAVE")

Golden Rose ad

Svetlana Popadić iz sela Lopaše kod požarevca osuđena je na 5 godina zatvora, a njena ćerka Ana na 3 godine jer su u februaru 2018. organizovale šverc 28 kilograma skanka sa Kosova i Metohije.

U emisiji "Iza brave" one pričaju o do sada nepoznatim detaljima tog slučaja.

- Ja sam tokom postupka dokazala da nisam kriva. Svi dokazi na sudu su bili u moju korist, ali sam ipak osuđena na zatvor - kaže Ana. 

Njihov branilac je podneo zahtev za zaštitu zakonitosti i ustavnu žalbu jer smatra da su tokom postupka povređena osnovna pravila krivičnog postupka kao i prava optuženih. 

- Ja se iskreno nadam da će naš slučaj da dođe do sudije kojem je stalo - dodaje Ana. - Ako bude takav, on će poništiti presude. 

- U martu 2018. su me probudili pripadnici policije u ranim jutarnjim časovima - priča Svetlana. - Ja sam mislila da sanjam i nisam mogla da verujem. 

- Inspektor mi je rekao da treba da nađem dva svedoka. Ja sam zamolila druge članove moje porodice da nađu nekoga jer ja nisam smela i jedan policajac je morao da bude uz mene. 

- Ni jednog trenutka se nisam uplašila da će nešto da nađu jer sam znala da mi nismo kriminalna porodica kako su kasnije pokušali da nas predstave u medijima. Meni su našli novčanik i uzeli devize, a ostavili dinare. Kada sam rekla kako je to novac iz radnje bele tehnike i da mi treba, oni su rekli kako uzimaju novac samo da ga popišu, ali da će ga vratiti.

- Policija je oduzelab 5 automobila, ali su vraćeni nakon sedam meseci - objašnjava Svetlana. 

- U medijima se pojavila priča kako su svi ti automobili imali duplo dno, ali to nije tačno. Svi su bili regularni i vraćeni su nam. Da su bili modifikovani policija bi ih zadržala.

Ana ima sličnu priču o tome šta se dešavalo tog dana.

- To je bio 12. mart 2018. kada sam došla u menjačnicu da radim - počinje priču Ana. - Došla su dva policajca, ja sam mislila da dolaze kako bi zamenili novac i zamolila ih da sačekaju dok uslužim mušteriju. Nisam ni mislila da su došli da mi pretresu menjačnicu.

- On je pretresao celu menjačnicu i onda je uzeo novčanice iz depozita. Kada sam ja rekla da mi to treba za posao on je objasnio da uzimaju samo kako bi to popisali i da će sve biti ureno vraćeno. Pozvao me je da pođem u stanicu da dam izjavu - nastavlja Ana. 

- U stanici su uredno popisali sav taj novac koji je uzet iz depozita, a kasnije je iz tužilaštva plasirana priča kako je taj novac stečen od prodaje droge i nađen kod mene. Ni jednog trenutka nisu pomenuli da su novac uzeli iz menjačnice.

- Meni je policija oduzela automobil koji sam ja, zajedno sa inspektorom, odvezla u stanicu. Procurela je priča kako je automobil imao duplo dno, ali to nije tačno. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Golden Rose ad