1°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: ALO

OPET INCIDENT NA KOSMETU: Obijena crkva u Prilužju, polomljena kamera i odneta oprema

U Hramu Preobraženja Gospodnjeg u Prilužju, između srede i četvrtka dogodila se teška krađa , obijena su vrata hrama i iz njega je odneta tehnička oprema, potvrđeno je iz te crkve i kosovske policije.

U Hramu Preobraženja Gospodnjeg u Prilužju, između srede i četvrtka dogodila se teška krađa - obijena su vrata hrama i iz njega je odneta tehnička oprema, potvrđeno je iz te crkve i kosovske policije.

Crkvenjak Dragan Bojković izjavio je da je 2. decembra ujutro primetio da je sa vrata skinuta tabla i naveo da su zapravo obijena troja vrata - jedna ulazna i vrata magacina i krstionice.

On je pozvao policiju, a potom su došli i inspektori iz Vučitrna.


Bojković je naveo da je policija ustanovila da je načinjena šteta u vrednosti od 500 evra. Novca u hramu nije bilo, jer je prethodne večeri rađen popis i novac povučen iz kase.

Podsetio je da se skoro identična situacija dogodila krajem oktobra 2019. godine.

Protojerej Milovan Kojić potvrdio je da su kamere u hramu snimile N. N. lica koja su razbila vrata kancelarije i polomila kameru. On tvrdi i da je jedan risiver odnet i to upravo onaj na koji su priključene kamere koje snimaju crkveno dvorište.

Kosovska policija u Prištini potvrdila je da se u Prilužju dogodila krađa.

Na pitanje o obijanju crkve naveli su da su nepoznate osobe ušle kroz sporedna vrata i da je ukradeno DVR nadzornih kamera, kao i 20 evra.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad