20°C

Beograd

Photo: Tanjug, Screenshot

Izvor: Novosti

ZAVRŠEN SASTANAK SA SRBIMA SA KIM: Vučić najavio gradnju novog KBC u Gračanici, nezaposlenima 200, a svakom detetu 100 evra! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se u Kuršumliji sastao sa političkim i institucionalnim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

NE PROPUSTITE U PETAK:

SEVERINA SNIMILA NOVI FILM Pogledajte vrele scene hrvatske pevačice (VIDEO)

ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Evo do kada će raditi UGOSTITELJSKI OBJEKTI I TRŽNI CENTRI ZA VIKEND! (VIDEO)

HOROR KOD KRČEDINA: Telo ženske osobe pronađeno u Dunavu

SRBIJA LIDER! Prvi smo u Evropi po broju onih koji su dobili drugu dozu vakcine!

DABL-DABL JOKIĆA: Ne pomaže ni Srbin, novi poraz Denvera (VIDEO)

Predsednika su sačekali direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, predsednik Srpske liste Goran Rakić i predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić.

Sastanku prisustvuju i ministri Zlatibor Lončar, Branislav Nedimović, Siniša Mali, Anđelka Atanasković, predstavnici ministarstva prosvete, Zoran Drobnjak.

U KURŠUMLIJI PRISUTAN VELIKI BROJ PREDSTAVNIKA SA KIM

11:55 ZAVRŠEN SASTANAK U UŽEM FORMATU

Završen je sastanak u užem formatu predsednika Vučića, ministara, direktora Kancelarije za KiM i užeg rukovodstva Srpske liste.12:01 POČEO SASTANAK VUČIĆA SA PREDSTAVNICIMA SRBA SA KIM

Sastanak predsednika Vučića sa 70 predstavnika političkog i institucionalnog života Srba sa Kosova i Metohije počeo je oko podneva. Sastanku prisustvuje i pet ministara.
 

12:39 RAZGOVORI JOŠ TRAJU

Razgovori o aktuelnoj situaciji na KiM i poziciji Srpske liste uoči formiranja nove tzv. kosovske vlade Vučića i predstavnika Srba još traju.


13:00 ZAVRŠEN SASTANAK

13:08 U TOKU OBRAĆANJE RAKIĆA

Goran Rakić izrazi je zahvalnost predsedniku.


13:14 VUĆIĆ O NOVIM PROJEKTIMA

- Više od 43.800 glasova koje je dobila Srpska lista, dovoljno je jasno kolika je podrška Srpskoj listi. Bez obzira što su neki ulagali mnogo novac, nisu uspeli. Ja sam Srbe sa KiM upoznao sa dolaskom Lajčaka, o bezbednosnim problemi na KiM, ali i konkretnim projektima. Kliničko bolnički centar Kosovska Mitrovica, kao i novi KC u Gračanici, kao i novi putevi – sve su to budući projekti. Govorili smo o posebnim projektima o Kosovskom Pomoravlju, ali i o Štrpcu – rekao je predsednik Vučić

FINANSIJSKA POMOĆ SRBIMA NA KIM

Sa Kosova i Metohije došlo je više desetina predstavnika - političkih, kao i direktora. Tu je i rektor prištinskog Univerziteta Zdravko Vitošević.

-Dogovor je sa Kancelarijom za KiM da posebnu finansijsku pomoć uputimo ne onima koji su prijavljeni, nego onima koji žive na KiM -  rekao je Vučić.

-To znači da će petočlana porodica, u kojoj roditelji rade i imaju troje dece, dobiti 500 evra, a ako su roditelji nezaposleni 700 evra.

13:20 MOGUĆE ODLAGANJE SEDNICE SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST

- Dobio sam određene informacije, pa je moguće odlaganje sednice Saveta za nacionalnu bezbednost. U svakom slučaju, država će se ozbiljno i odgovorno boriti protiv organizovanog kriminala. Sve što mogu da kažem, kada budemo sve činjenice stavili na sto i kad predočimo narodu, blago rečeno, narod će biti šokiran - rekao je predsednik.

13:25 VUČIĆ O SINIŠI MALOM

- Raspitao sam se, sve je urađeno čisto, po procedurama, dali su najbolju ponudu. Još jednom da kažem, imam apsolutno poverenje u Sinišu Malog. Uvek se vodi hajka protiv nekog, u krajnjoj sam instanci to je. Kada je bilo reči o 24 stana, bugarski sud je utvrdio da je to laž. Da nema 24 stana, nego jedan stan. Ako mi pošaljete da bilo šta po pitanju ove javne nabavke nije po procedurama, Mali će odgovarati - rekao je Vučić.

13:35 VUČIĆ O ODLUCI KRIZNOG ŠTABA

Predsednik Vučić je, govoreći o novim merama koje su donete u borbi protiv korona virusa, kazao da je odluka racionalna i razumna.

U borbi protiv virusa sada nam je, kaže, ključna revakcinacija.


- Mislim da je ta odluka racionalna i razumna, tražili su lekari, posebno Goran Stevanović i ljudi koji rade sa pacijentima snažniji odgovor države, ali mi moramo takođe da vodimo računa da i naši restorani i naše prodavnice moraju da rade - kazao je Vučić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti