15°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen/happytv

Izvor: tanjug

LINTA ODGOVORIO NA PROVOKACIJE: Hrvatski ministar dobro zna šta je činila NDH!

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta kaže da izjava hrvatskog ministra spoljnih poslova Gordana Grlića Radmana da se od Srbija očekuje da prizna nepostojeći genocid u Srebrenici predstavlja još jednu u nizu očekivanih provokacija od strane hrvatskih zvaničnika. U izjavi koju je dostavio medijima Linta navodi da je Grlić Radman rekao i da Srbija treba da ispuni još niz uslova za napredak prema Evropskoj uniji kao što su: pitanje nestalih osoba, prava žrtava rata, procesuiranje ratnih zločina...ali, dodaje Linta, "Grlić Radman dobro zna da ako ima neki događaj tokom oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije koji je najbliži definiciji genocida onda je to zločinačka akcija Oluja u kojoj je protjerano oko 250.000 Srba i ubijeno i nestalo više od 2.000 Srba".

VAŽNO

UGAŠEN POŽAR NA NAUČNOM INSTITUTU! Nema povređenih

KORONA PO GRADOVIMA: Ovo su brojke!

KORONA PRESEK ZA SREDU 23. JUN: Preminula tri pacijenta

PUTIN ODBRUSIO: U Ukrajini su SAD izvele ORUŽANI PUČ uz pomoć EU!


On kaže i da hrvatski ministar dobro zna da je NDH tokom Drugog svetskog rata počinila nezapamćeni i svirepi genocid nad srpskim narodom, a da Hrvatska 30 godina od osamostaljenja negira zločin genocida.

Grlić Radman manipuliše pitanjem nestalih lica kao najvažnijim civilizacijskim pitanjem, primećuje Linta i tvrdi da ministar istovremeno prećutkuje da je većina nestalih lica srpske nacionalnosti, kao i da postoje desetine poznatih grobnih mesta u Hrvatskoj gde se nalaze posmrtni ostali Srba koje vlast u Zagrebu odbija da ekshumira.

Linta tvrdi da ministar prećutkuje i činjenicu da etnički motivisano hrvatsko pravosuđe nije učinilo gotovo ništa na procesuiranju brojnih zločina koje su pripadnici hrvatskih vojnih i paravojnih formacija počinili nad Srbima.

- Pristrasno hrvatsko pravosuđe je vodilo i vodi veliki broj montiranih sudskih postupaka protiv Srba najčešće na osnovu lažnih iskaza svjedoka saradnika s ciljem da se opravda potpuna laž o Srbima kao zločincima i agresorima i Hrvatima kao žrtvama i oslobodiocima. Srpsko pravosuđe nije učinilo ništa na procesuiranju zločina nad našim narodom u Hrvatskoj - zaključuje Linta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar