11°C

Beograd

Photo: Instagram/printscreen/anabrnabic

Izvor: Tanjug

ANA BRNABIĆ ZAVRŠILA POSETU U PČINJSKOM OKRUGU: Dosta je urađeno, ali imamo još posla

Premijerka Ana Brnabić posetom Vranju završila je dvodnevnu posetu Pčinjskom okrugu uz ocenu da je dosta toga urađeno, da ima još da se radi, ali da je zadovoljna jer su životni uslovi građana znatno poboljšani.

VAŽNO:

Samo u "Dobro jutro Srbijo" DETALJAN PLAN KRIMINALNIH GRUPA! Imamo duboko organizovani kriminal preko klubova i navijača!

STIŽE 20 EVRA POMOĆI DRŽAVE! Pogledajte kakva će biti prijava i koliko ćemo svi u zbiru da dobijemo!

VUČIĆ NAJAVIO! Svim punoletnim građanima još 20 evra u decembru!

GRMEO JE DVORANOM "MARŠ NA DRINU"!Odbojkašice dominirale nad Dominikanskom Republikom (VIDEO)

Brnabić je obišla postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u selu Čukovac, zatim Zdravstveni centar Vranje gde je u toku zamena kotlarnica koje će ubuduće biti na biomasu, a prisustvovala je i potpisivanju Ugovora za dodatnu opremu za javno komunalna preduzeća između Ministarstva za zaštitu životne sredine i Grada Vranja.

Navela je da očekuje da se u Vranje vrati makar još jednom do kraja godine, kako bi otvorila postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, investicije vredne 16 miliona evra.

Ono što je važno kod tog postrojenja, kako kaže premijerka, jeste i što će biti urađena kompletna kanalizaciona mreža kroz koju će se prečišćena voda ulivati u reku.

"To je istorijska stvar. Završićemo i muzej u Vranju, mislim da je kulturni sadržaj veoma važan i zato sam insistirala da se sredi pozorište", kazala je Brnabić i dodala da je sa rukovodstvom grada razgovarala i o tome šta se može uraditi za inovacionu infratsrukturu.

Prema njenim rečima, problemi na koje su joj se građani u ova dva dana žalili razlikuju se od opštine do opštinu.

U tom smislu navodi da je Bosilegrad fokusiran na privredu i lokalne puteve, Trgovište na turističke potencijale ii to na prekogranični turizam, jer su svesni da će u njihovo mesto teško doći investitor.

U Preševu i Bujanovcu je mnogo problema, kaže Brnabić i ističe da je to jer predstavnici Srba ne učestvuju u lokalnoj vlasti i nemaju šanse da kandiduju svoje projekte.

"Naselja gde žive Srbi nema ni vodovoda, ni kanalizacije i nema ideje ni da se gradi", kazala je Brnabić i navela da će sa Koordinacionim telom za Preševo, Medveđu i Bujanovac razgovarati kako bi ti problemi mogli da se reše.

Na pitanje kako će se rešiti problem Geox-a, premijerka kaže da investitor ima ogromne probleme, koji su delom prouzrokovani virusom korona, ali i time što je to radno intenzivni investitor.

Kako je pojasnila, kod radno intenzivnih investitora troškovi se velikim delom svode na plate radnika, a u Srbiji je porasla prosečna plata u odnosu na 2014. godinu kada su oni došli.

"Geox je došao u Srbiju jer smo bili destinacija gde je jeftina radna snaga. Problem koji ćemo imati u budućnosti jeste to što će rasti plate kod nas, a radno intenzivni investitori će krenuti da se sele", kaže Brnabić.

Dodaje da ukoliko i odluče da odu iz Srbije, država će biti tu da pomogne i to zamenom investitora tako da će svi ljudi nastaviti da rade, odnosno neće ostajati bez posla.

Brnabić je najavila i da će sledećeg vikenda obići Jablanički okrug kako bi se u tom delu zemlje upoznala sa problemima građana.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković ocenio je da premijerkina poseta Pčinjskom okrugu dokazuje da država ravnomerno razmišlja o svim delovima zemlje.

Izrazio je zadovoljstvo što će Vranje biti jedan od prvih gradova u Srbiji koji će imati postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

Navodeći da se mnogo kapitalnih projekata radi u Vranju, Milenković je kazao da svega toga ne bi bilo bez saradnje i podrške države.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar