12°C

Beograd

Photo: Instagram/printscreen/ plenkovic.andrej

Izvor: Novosti

HRVATSKI PREMIJER ANDREJ PLENKOVIĆ: Razgovaraćemo o zabrani ustaškog pozdrava!

- O zabrani ustaškog pozdrava "Za dom spremni" (ZDS) razgovaraćemo, sve to tamo je ionako već nedopušteno - rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković na pitanje postavljeno na konferenciji za novinare kada će se raspravljati o inicijativi za zabranu upotrebe pozdrava ZDS.

O sastanku s predstavnicima udruženja žrtava nacističke kvislinške tvorevine Nezavisne Države Hrvatske (NDH), on je posle sednice županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice (HDŽ) Istarske županije u Svetom Petru u Šumi. rekao je: "Dogovorićemo se", preneli su mediji.

VAŽNO:

VULIN EKSKLUZIVNO U "DOBRO JUTRO SRBIJO" OTKRIO PLANOVE BELIVUKA I MILJKOVIĆA: Morali smo da pokažemo one jezive fotografije, i moja deca čitaju o tome - ali SRBIJA JE VAŽNIJA OD VUČIĆA I MENE!

DRECUN SAMO U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Preko lažne priče o genocidu Kurti BRUTALNO NAPADA NAŠ NAROD - svi se boje Srbije koja NIJE na kolenima!

Vojvodina: Nastavlja se projekat ranog otkrivanja raka pluća

Plenković, međutim, nije hteo da odgovori na pitanje  zašto toliko dugo traje odluka o novom zakonu.

Upitan šta se događa u Srbu, povodom čega je Srpsko narodno veće (SNV) održao konferenciju za medije o "nezapamćenom divljanju filoustaške stranke A-HSP Dražena Keleminca, koje već nekoliko dana uznemirava stanovnike Srba", premijer je rekao da je pročitao šta se događa.

- Prema sadašnjem zakonu, svi mehanizmi koje imaju policija i sudovi su tu za preduzimanje mera. Koliko sam shvatio, policija je već delovala i delovaće ponovno ako treba - rekao je Plenković.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar